Lexus Türkiye'de ilk showroom'unu açtı

Lexus Türkiye'de ilk showroom'unu açtı

access_time14 Mart 2016 05:57
Toyota’nın 1989 yılında ilk kez Amerika’da piyasaya sunduğu lüks markası Lexus, Türkiye’deki ilk showroomunu İstanbul Maslak’ta hizmete açtı
Bu yıl 250 adetlik satış hedefleyen Lexus, müşterilerine sunacağı hizmetlerle lüks sınıfı yeniden tanımlama iddiasında...

İlk showroomun açılışına katılan Lexus Avrupa Başkanı Alain Uyttenhoven, yaklaşık 28 yılda büyük yol katettiklerini, Amerika’da büyük bir müşteri sadakati yarattıklarını hatırlattı. Türkiye’nin kendileri için büyük öneme sahip olduğunun altını çizen Uyttenhoven, “Türkiye pazarını yakından izliyoruz. İlerleyen yıllarda, Avrupa’nın önde gelen premium pazarlarından biri haline gelecek” dedi. 

ALJ Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ali Haydar Bozkurt da, Türkiye’de Lexus markasının uzun zamandır merak ve heyecanla beklendiğini belirterek, “Türkiye pazarına girişimizle birlikte lüks kavramını yeniden şekillendireceğiz. Sadece ürünümüzle değil sunduğumuz hizmetlerle de farklılığımızı yansıtacağız” dedi. Son dönemde üretilen yeni modellerin, bizzat Toyota Başkanı Akio Toyoda tarafından test edildiğini, bunun da kalite konusundaki titizliğin bir göstergesi olduğunu hatırlatan Bozkurt, müşterilere farklı bir deneyim sunacaklarını kaydetti. Bozkurt, “İhtiyaç olacağını düşünmüyoruz ama gerekirse aracın arıza yaptığı yere helikopterle mekaniker yollayacağız. Lexus’u incelemek isteyenlere randevuyla 7/24 showroom hizmeti verip, tatile uçakla gidenlere isterlerse aracını TIR’la göndereceğiz. Eski Lexus araçlarını değiştirmek isteyenlerin aracını, gerekirse biz satın alacağız” dedi.

5 yılda 1000 adet

İstanbul Maslak’ın ardından bir yıl içinde Adana, Bursa, Ankara, İzmir gibi illerde de Lexus showroomları açacaklarını anlatan Bozkurt, bu yıl için satış hedeflerinin 250 adet olduğunu, 5 yıl içinde de bu rakamı 1000 adet ve üzerine taşımayı öngördüklerini vurguladı.

Lexus ilk etapta “IS”, “GS”, “LS”, “NX”, “RX” ve “RC” modellerini satışa sundu. IS modeli 66 bin 250 euro, GS 76 bin euro’dan başlayan fiyatlara sahip. 5.0 lt motorlu GS F modelinin fiyatı 233 bin 50 euro olarak belirlenirken, hibrit LS600h 313 bin 300 euro’ya satılacak. 

Crossover sınıfındaki Lexus NX ise, 73 bin 360 euro’dan, lüks SUV sınıfındaki RX de 81 bin 900 euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. (Milliyet / Levent Köprülü)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)