Mercedes 1 milyon aracını geri çağırdı

Mercedes 1 milyon aracını geri çağırdı

access_time15 Şubat 2021 09:11
Mercedes, araçlarında yaşanan bir sıkıntıyla gündemde. eCall sistemindeki hatadan etkilenen araç modellerini de açıklandı.

eCall sisteminin, gerçekleşen bir kaza sonrasında yanlış bir konum verdiği ortaya çıkınca Mercedes-Benz 1 milyon 29 bin aracı geri çağırdı. Yazılımdaki hatanın bir kazadan sonra acil müdahale için bir aracın doğru konumunu sağlamadığı ve başka kullanıcıları da etkileyebileceği söyleniyor.

Reuters'ın haberine göre, 2019 yılında Avrupa'da Mercedes-Benz'in otomatik eCall sisteminin otomobillerinde yanlış konum sağladığı bir olayı araştırıldığı bildirilmişti. Firma, yanlış araç konumunun iletildiği başka durumlar buldu. Bunun ardından ise geri çağrılan araçlar sıralandı. Yaşanan hata sonrası değişime çağrılan araç modelleri ise şu şekilde sıralandı:

2016-2021 model yılları arasında satılan CLA sınıfı, GLA sınıfı, GLE sınıfı, GLS sınıfı, SLC sınıfı, A sınıfı, GT sınıfı, C sınıfı, E sınıfı, S ve bunun yanında CLS sınıfı, SL sınıfı, B sınıfı, GLB sınıfı, GLC sınıfı ve G sınıfı araçlar hatanın olduğu gerekçesiyle listeye eklenmiş oldu.
Otomobil üreticisi, sorundan kaynaklanan herhangi bir maddi hasar veya kişisel yaralanma olmadığını söylüyor. Geri çağırma 6 Nisan 2021 tarihinde başlayacak.

Mercedes lüks araç üretimine son veriyor

 

Apple'ın Nissan ile ortaklık arayışı sonuçsuz kaldı

 

Otomotiv sanayisinin üretimi ocakta azaldı

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İkinci el araç satışları ile ilgili yeni karar: Rekor para cezası!

İkinci el araç satışları ile ilgili yeni karar: Rekor para cezası!

access_time19 Mart 2024 10:32

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araba satışlarını kapsayan yeni düzenlemeler ve denetimlerle piyasalardaki düzeni sağlama yolunda kararlı adımlar atıyor. Son açıklamalara göre, 2023...

Benzin ve motorine zam yolda

Benzin ve motorine zam yolda

access_time19 Mart 2024 09:28

21 Mart 2024 itibariyle benzine 1 lira 50 kuruş, motorine ise 1 lira 30 kuruş zam bekleniyor.

Uber Avustralya'da 'dev tazminat' ödemeyi kabul etti

Uber Avustralya'da 'dev tazminat' ödemeyi kabul etti

access_time18 Mart 2024 08:06

Avustralya'da Uber'e karşı açılan davada, Uber taksicilere 278 milyon Avustralya doları (178 milyon ABD doları) ödemeyi kabul etti.

Trump: Seçilmezsem otomotivde ekonomik buhran yaşanacak

Trump: Seçilmezsem otomotivde "ekonomik buhran" yaşanacak

access_time17 Mart 2024 17:26

Eski ABD Başkanı Trump, başkan seçilmediği takdirde ABD'de otomobil sektörünün ekonomik buhrana gireceğini öne sürerek, "Ülkede kıyım yaşanacak ve en hafifi bu olacak"...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)