Mobil taksi şirketlerine uyarı: Düzeltin!

Mobil taksi şirketlerine uyarı: Düzeltin!

access_time02 Eylül 2021 16:40
Çin'den mobil taksi hizmeti veren şirketlere rekabet dışı uygulamalarını düzeltme uyarısı

Çin, son dönemde internet sektöründe denetimi artırma kapsamında mobil taksi hizmeti veren şirketlere rekabet dışı uygulamalarını düzeltmeleri uyarısında bulundu.

Ulaştırma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Çin Siber Uzay İdaresi (CAC) ve ilgili düzenleyici kurum yetkilileri bu sektörde faal 11 şirketin temsilcileriyle görüştü.

Görüşmede şirketlerden, yıl sonuna dek yapacakları düzenlemelerle adil rekabete aykırı uygulamalarına son vermeleri istendi.

Ehliyetsiz şoförlerin istihdam edilmesi, uzun çalışma saatleri ve çalışanların sosyal güvenceden yoksun olmalarına dair endişeleri dile getiren yetkililer, şirketlere iş pratiklerini gözden geçirme ve hataları düzeltmeye yönelik uyum planlarını yıl sonuna kadar sunmaları talimatı verdi.

Didi, Meituan ve T3 gibi şirketlerin başını çektiği mobil taksi hizmeti sektörü, ülkede milyonlarca şoföre istihdam sağlıyor.

Tüm Çin Sendikalar Federasyonu, temmuzda yayımladığı açıklamada, sektörde işçi haklarının korunması çağrısında bulunmuş, çalışanlara sendika kurmalarını tavsiye etmişti.

Çin hükümeti, daha önce tüketici haklarını ve siber güvenliği ihlal ettiği gerekçesiyle "piyasa düzenini bozan" internet uygulamalarının zararlı içeriklerden arındırılması ve yeniden düzenlenmesi için çalışma başlatmış, ayrıca aralarında Alibaba, Baidu, Didi ve Softbank'ın bulunduğu şirketlere tekelleşme karşıtı yasayı ihlal ettikleri gerekçesiyle para cezaları kesmişti.
 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)