Musk daha fazla Tesla hissesi satabilir

Musk daha fazla Tesla hissesi satabilir

access_time01 Ağustos 2022 12:58
Yatırımcılar Elon Musk’ın 2022 sonuna dek Tesla’daki hisselerinden daha fazla satış yapmasını bekliyor.

Aralarında portföy yöneticileri ve yatırımcıların da olduğu 1562 katılımcıdan yüzde 75’i Musk’ın Nisan ayında 8,5 milyar dolar değerinde hisse satmasına neden olan Twitter’ı satın alma planını gerçekleştirmeyeceğini belirtiyor.

Katılımcıların üçte biri ünlü milyarderin sosyal medya deviyle 1 milyar doların üzerinde bir bedelle anlaşma yoluna gideceğini düşünürken yüzde 27’si ise anlaşmadan çıkışın 1 milyar dolar bedelle mahkeme yoluyla kararlaştırılacağını düşünüyor.

“Twitter anlaşmasında ne olursa olsun Musk’ın hisse satışına devam etmesi muhtemel” diyen TrueMark Investments CEO’su Mike Loukas, “Ancak yatırımcılar bu konuya çok odaklanırsa ağaçlar arasından ormanı göremeyebilirler” değerlendirmesinde bulundu.

Bu durum bu yıl yüzde 13,3 değer kaybeden S&P 500’e oranla yüzde 16 değer kaybeden Tesla hisseleri için daha fazla değer kaybı anlamına gelebilir. Austin merkezli şirket, tedarik zinciri sorunları, Çin’de yaşanan Kovid kaynaklı kapanmalar ve Musk’ın Twitter anlaşması nedeniyle ortaya çıkan kafa karışıklıkları gibi sorunlarla mücadele ediyordu.

Dünyanın en zengin kişisi ünvanını elinde bulunduran 51 yaşındaki Musk’ın servetinin önemli bir kısmı Tesla şirketindeki hisselerinden geliyor. Ancak ünlü isim Kasım ayında hisselerinin yüzde 10’unu satmasıyla ilgili gerçekleştirdiği anket sonrasında 15 milyon hisse satmıştı.

Musk Nisan ayı içinde Twitter’ı satın almak için 9,4 milyon hisse satmış ve altı aylık dönemde sattığı hisse değeri 25 milyar dolara ulaşmıştı. Ünlü milyarder sonrasında satın alma girişiminden vazgeçmiş ve anlaşmazlık Delaware Mahkemesi’nde görülecek davanın konusu olmuştu.

Davanın sonucu ne olursa olsun birçok yatırımcı Tesla hissedarlarının konunun kapanmasında memnuniyet duyacağını düşünüyor.

“Eğer Musk’ın hisse satışı hamlesine, Twitter anlaşmazlığına net şekilde son veren bir gelişme eşlik ederse Tesla hisseleri ralli yapabilir” diyen Interactive Brokers Başstratejisti Steve Sosnick, “Twitter sorununa net bir şekilde son verilmesi dikkat dağınıklığını ortadan kaldırır ve teorik olarak Musk’ın Tesla’ya odaklanmasına yardımcı olur” ifadelerini kullandı.

Yine de anket katılımcıları Tesla’nın S&P 500’ün mega paya sahip dört şirketine oranla daha zayıf bir performans sergileyeceğine inanıyor.

Katılımcıların yüzde 25’ine yakını Microsoft’un en büyük potansiyeli sunduğunu düşünürken, bu rakam Alphabet ve Amazon için yaklaşık yüzde 21, Apple için ise yüzde 18 olarak gerçekleşti. Tesla bu şirketler arasında yüzde 12,5’la son sırada geldi.

Elon Musk'ı Çin çarptı!

 

Elon Musk: Tesla iki fabrikada milyarlarca dolar kaybetti

 

Elon Musk'tan Tesla'da 'küçülme' operasyonu

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)