Norveç'te gündem elektrikli otomobiller

Norveç'te gündem elektrikli otomobiller

access_time01 Eylül 2014 17:46
Norveç'te toplumun şu an en büyük sorunlarından biri elektrikli otomobillerin satışı
Halk elektrikli otomobiller üzerindeki vergi oranlarının azaltılmasını istiyor. Türkiye gibi cumhurbaşkanlığı seçimleri, yeni kabine ve IŞİD gibi konuların gündemde olduğu bir ülkede ise böyle taleplere sıra gelmesi pek mümkün görünmüyor. Norveç'te şu an 32 bin elektrikli araç yollarda. Türkiye'de ise 2012 yılında yaklaşık 100 tane elektrikli araç satılmıştı.

Norveç dünyada refah seviyesinin en yüksek olduğu ülkelerden biri. Petrol kaynakları bakımından gelişkin olan Norveç doğayı kirletmemek konusunda da oldukça hassas davranıyor. Bunun en yeni örneklerinden biri ülkedeki elektrikli otomobil satışları. Norveç’te elektrikli otomobil satışlarının patlamasından dolayı vatandaşlar elektrikli otomobillerin üzerindeki vergileri düşürmek için hükümete çağrıda bulundu.

TOPLAM SATIŞLARIN YÜZDE 13'Ü

Ülkede şu anda 32 bin elektrikli araç yollarda. Norveç’in nüfusunun 5.1 milyon olduğunu düşündüğünüz zaman oran hiç de fena değil. Resmi istatistiklere göre ülkede toplu taşıma hususunda elektrikli bir dönüşüm yaşanmış. Ülkedeki otobüslerin yüzde 85’i elektrikli. 2013 yılında ise ülkedeki otomobil satışlarının yüzde 13’ü elektrikli otomobillerden oluşmuş. 2017 yılına kadar ülkedeki elektrikli araç sayısının 50 bine çıkarılması bekleniyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla hisseleri uçuşa geçti

Tesla hisseleri uçuşa geçti

access_time24 Nisan 2024 12:46

Küresel çapta satışlardaki düşüşün ardından yeni modeller tanıtacağını açıklayan ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın hisse değerleri, yeniden yükselişe...

 İşte martta en çok satılan otomobil markaları

İşte martta en çok satılan otomobil markaları

access_time24 Nisan 2024 11:33

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

access_time24 Nisan 2024 11:29

Türkiye'de toplam elektrikli araç satışları 2023'te önceki yıla göre 8 kattan fazla artarak 68 bin 700'e yükseldi.

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

access_time24 Nisan 2024 11:24

Almanya otomotiv sektöründe, gerek ana sanayilerde gerekse tedarik sanayindeki önemli firmalarda kilit rollerde Türk yöneticiler var.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)