Ödeneğe takılan cezalar şoka soktu

Ödeneğe takılan cezalar şoka soktu

access_time03 Ekim 2013 11:34
Birikmiş trafik cezalarınızın hepsini birden posta kutusunda görürseniz şaşırmayın...
Ödenek yetersizliği nedeniyle yılbaşından bu yana trafik cezalarını PTT’ye veremeyen Emniyet, biriken cezaları üst üste yollamaya başlayınca vatandaş şoka uğradı.
Örneğin, Ankara’da bir gıda şirketinin araçları için son 20 günde 36 ceza makbuzu ulaştı.
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün aylardır ödenek yetersizliğinden dolayı vatandaşa trafik cezalarını tebliğ edemediği ortaya çıktı. Biriken cezalar üst üste gönderilmeye başlanınca da son 20 gün içinde üst üste onlarca ceza makbuzuyla karşılaşan sürücüler şoka uğradı.
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün cezaların tebliği için PTT’ye vermesi gereken ücreti ödeyemediği için Şubat ayından beri vatandaşa kesilen trafik cezalarını gönderemediği öğrenildi. Ağustos ayında ödenek probleminin aşılmasının ardından ise bu yılın başından beri biriken cezalar toplu halde gönderilmeye başladı.
BİR ANDA ŞOKA UĞRADIK
Ankara’da bir gıda şirketine son 20 günde toplam 7 bin 500 lirayı bulan 36 ayrı ceza makbuzu ulaştığı ortaya çıktı. Pek çok firmanın yanı sıra sürücülere de üst üste cezalar ulaştırılırken, vatandaşlar duruma tepki gösterdi.
“Aylardır ceza gelmezken, bir anda altı yedi aydır biriken cezalar, ekonomik olarak bizi zorlayacak” diyen vatandaşlar, Emniyet’in hatasının faturasının vatandaşa çıkarılmamasını istedi.
MİNİBÜSÇÜ DE MAĞDUR OLDU
Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacı Bekir Gani de minibüsçülerin toplu olarak gönderilen trafik cezaları dolayısıyla mağdur olduğunu belirtti.
Cezaların kesildiği tarihten aylar sonra gönderildiğini belirten Gani, “Birçok esnafa 20-30 ceza fişi topluca gönderiliyor. Bu cezaların toplamı ortalama 2-3 bin TL arasında değişiyor. 2012 yılında kesilen cezalar var. Daha yeni gönderiliyor. Bu esnafı mağdur ediyor. Fahri trafik müfettişleri de keyfe keder cezalar yazıyor” dedi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)