OİB'den CNR Otomotiv 2020 Fuarına destek

OİB'den CNR Otomotiv 2020 Fuarına destek

access_time10 Temmuz 2020 17:24
Ülkemizin lokomotif sektörlerinden olan "Otomotiv Yan Sanayi Sektörünün" en büyük destekçilerinden olan Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) üyelerine özel katılım imkânları CNR Otomotiv 2020 fuarında

CNR Otomotiv fuarı için önemli ve öncelikli husus; sektör kaynaklarının ve zamanının verimli kullanımı ile katılımcıların maksimum ticari faydasını garanti edecek bir işbirliği modelinde mutabık kalmaktır.
Yabancı sermaye ortaklarının üretim kapasitelerini artırmaları ile yeni ana sanayi yatırımlarının ülkemize çekilmesi için en uygun dönemin oluştuğu konjonktürde, sürdürülebilir bir işbirliği ve sektörün başarısı için son dönemde otomotiv yan sanayi ihracat oranlarının arttığı ülkelere yönelik aktif pazarlama çalışmalarımız tüm hızı ile devam ediyor.

İhracatın lider sektöründe normalleşme süreci etkisini hissetirmeye başladı
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre Türkiye otomotiv sektörü normalleşmenin başladığı haziran ihracatında düşüş yaşasa da, iki aylık aradan sonra yeniden 2 milyar doların üzerine çıkarak Kovid-19'un olumsuz etkisinin azalmaya başladığını gösterdi. Otomotiv ihracatı haziranda yüzde 8 azalışla 2 milyar 16 milyon dolar oldu.

Türkiye otomotiv endüstrisinin ihracatı, normalleşmenin başladığı haziran ayında düşüş yaşasa da Kovid-19 salgınının olumsuz etkisinin azalmaya başladığını gösterdi. Mayıs ayında yüzde 56 düşüşle 1 milyar 203 milyon dolar ihracat yapan sektör, haziranda ise tek haneli düşüşle iki aylık aradan sonra yeniden 2 milyar doların üzerine çıktı. OİB verilerine göre, otomotiv endüstrisi ihracatı haziranda yüzde 8 azalarak 2 milyar 16 milyon dolar oldu. Ülke ihracatında yine ilk sırada yer alan sektörün, ihracat payı ise yüzde 15 oldu. Sektörün Ocak-Haziran dönemi yılın ilk yarısındaki ihracatı ise yüzde 29,5 düşüşle 10,8 milyar dolar oldu.

AB'ye ihracat düşerken, Orta Doğu'ya yüzde 62 arttı
Haziran ayında ülke grubu bazında yüzde 72,3'lük payla en büyük pazar olan Avrupa Birliği Ülkeleri'ne ihracat da yüzde 17 düşüşle 1 milyar 457 milyon dolar oldu. Ortadoğu Ülkelerine ise yüzde 62, Diğer Avrupa Ülkelerine de yüzde 56 ihracat artışı yaşandı.

Yılın Ocak-Haziran döneminde ise AB ülkelerine ihracat 8 milyar 69 milyon dolar olurken, Afrika Ülkelerine yüzde 21, Ortadoğu Ülkelerine de 23 düşüş görüldü.

CNR Otomotiv Fuarı'nın hedef ziyaretçi ülkeleri arasında yer alan Slovenya'ya yüzde 45, Belçika'ya 35, ABD'ye 14, İsrail'e 137, Romanya'ya yüzde 10 ve Mısıra yüzde 45 ihracat artışı yaşandı.

Siz de CNR Otomotiv 2020'de yerinizi alarak sürdürülebilir ticari bağlantılar kurmak için bizimle iletişime geçin.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

access_time30 Nisan 2023 15:45

Türk otomotiv sektörü firmaları Brezilya'daki "Automec Feira" fuarına katıldı.

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

access_time17 Ekim 2021 21:19

ABD'nin Florida eyaletinin Miami kentindeki Miami Beach Convention Center'da düzenlenen Miami Uluslararası Otomobil Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

access_time13 Eylül 2021 13:18

Autoshow 2021 Mobility Fuarı, 14-26 Eylül tarihlerinde dijital ortamda ziyarete açılıyor.

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

access_time26 Ağustos 2021 03:41

Katar Turizm ile Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı (GIMS) arasında ortaklık anlaşması imzalandı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)