Online araç kiralama hizmeti tüm Türkiye’ye yaygınlaştı

Online araç kiralama hizmeti tüm Türkiye’ye yaygınlaştı

access_time01 Nisan 2020 13:13
Türkiye’nin ilk online araç kiralama platformu Otorento Araba Kiralama Genel Müdürü Şehnaz Kırmızı’nın değerlendirmesine göre, son 8 yılda araç kiralama sektörü neredeyse tamamen internete taşınmış durumda.

Son dönemde tüm hizmetlere online erişim ve online sipariş rekor kırmaya başladı. Market alışverişinden, yemek siparişine, uçak biletinden elbiseye, parfümden spor ayakkabıya kadar her türlü ihtiyacın internet üzerinden ve mobil uygulamalar üzerinden sipariş edilmesi sıradan hale geldi. Özellikle uçak bileti, otel, transfer gibi turizm hizmetlerinin yanında araç kiralama işleminin de online yapılması önemli ölçüde yaygınlaştı.

Konu hakkında görüştüğümüz Türkiye’nin ilk online araç kiralama platformu Otorento Araba Kiralama Genel Müdürü Şehnaz Kırmızı’nın değerlendirmesine göre, son 8 yılda araç kiralama sektörü neredeyse tamamen internete taşınmış durumda. En küçük araç kiralama şirketlerinin bile artık online sistemler kullandığını belirten Kırmızı, 2012 yılında Otorento’yu kurduklarında karşılaştıkları zorlukların bugün için tamamen ortadan kalktığını belirtiyor:  

“2012 yılında online bir platformdan araç kiralama hizmeti almak çok yaygın değildi. Otorento’nun tanıtımı yerine online araç kiralama hizmetinin tanıtımına odaklandık. Aslında sektörü önemli ölçüde büyüttük. Bugün herhangi bir havalimanında, örneğin İzmir Havalimanı araç kiralama hizmeti almak isteyen birisi artık havalimanına gitmeden önce, uçak biletini satın aldıktan hemen sonra araç kiralama işlemini de online olarak gerçekleştiriyor. Araç kiralama firmaları online olarak hizmet vermeye başladı. Bizim envanterimizde yer alan 300’den fazla kiralama firmasının 7.000’den fazla aracı online olarak listeleniyor. Üstelik sadece İstanbul’da ya da Antalya’da değil, Muş veya Kars Havalimanı’nda da araç kiralama hizmetini online almak mümkün. Şu anda Otorento platformunda 1 saat sonrasına rahatlıkla araç bulabiliyorsunuz. Birkaç yıl önce bunlar tamamen hayaldi.”

Online araç kiralama hizmetinde ciddi fiyat avantajları da bulunuyor. Özellikle maliyetlerin düşük tutulması sayesinde ucuz araç kiralama hizmetini online olarak satın almak mümkün. Özellikle önceden kiralama yapıyorsanız oldukça avantajlı kampanya fiyatları veya erken rezervasyon fiyatları bulabiliyorsunuz. Online araç kiralamak hem çok kısa ve kolay hem de fiyat olarak havalimanı araç kiralama ofislerine göre çok ciddi fiyat avantajları sunuyor.

Uzmanların görüşüne göre ucuz araç kiralama hizmeti arıyorsanız bu hizmete uçaktan indikten sonra gideceğiniz araç kiralama ofisinde bulma şansınız yok. Son söz: Fiyat avantajı yakalamak istiyorsanız araç kiralama işleminizi online ve erkenden yapın.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (1)

  • emir tek01 Nisan 2020 16:16sanırım arkadaşımın artık peugeot araç kirlamasını iptal etmesine gerek kalmadı

    (%0) (%0)