Otomobil fiyatları uçuşa geçti!

Otomobil fiyatları uçuşa geçti!

access_time13 Şubat 2014 12:52
ÖTV, kur derken 30 bin liranın altında araç bulabilmek imkansız hale geldi
Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve döviz kurlarındaki artışların ardından zamlanan otomobillerin en düşük motor gücü ve donanıma sahip modellerini bile 30 bin liranın altında bulabilmek neredeyse imkansız hale geldi. Türkiye'de önemli pazar payına sahip küçük sınıftaki (B sınıfı) marka ve modellerin 1.0-1.4 motor gücüne sahip versiyonlarının en düşük fiyatları, 30 bin ila 40 bin lira arasında değişiyor.
 
50 BİN'İ DE AŞIYOR

Bu sınıfta sadece bir modelin fiyatı 30 bin liranın altında kalırken küçük sınıf aracında bile aracında güç ve konfordan ödün vermeyen tüketiciler ise 50 bin lirayı aşan fiyatlarla karşılaşıyor.



ÇITA YÜKSELDİ

AA muhabirinin, Türkiye pazarında faaliyet gösteren yerli ve yabancı otomobil firmalarının en düşük motor gücü ve donanıma sahip modellerini dikkate alarak derlediği bilgilere göre, ÖTV ve döviz kurlarındaki artışları peş peşe fiyatlarına yansıtan firmalar, "fiyat çıtası"nı bir hayli yükseltti.

Otomobil kullanıcılarının yıllardır "düşük yakıt tüketimi, makul vergi oranları, şehir içi kullanım ve park kolaylığı" gibi nedenlerle tercih ettiği küçük sınıf otomobillerin taban fiyatı, zamların ardından 30 bin liraya kadar çıktı. Bu fiyatın altında sadece Chevrolet'in "Aveo" modelinin bir versiyonu kalırken küçük sınıf otomobillerin en düşük motor gücüne sahip versiyonlarının fiyat aralığı 30 bin ila 40 bin lira arasında değişiyor.

Türkiye pazarında uzun süredir faaliyet gösteren ve ciddi pazar payına sahip markaların bazı modellerinin fiyatları ise yine küçük sınıfta yer almalarına rağmen birkaç ay öncesindeki bir üst segment (C sınıfı) araçların fiyatlarına yaklaştı. Küçük sınıf aracında bile aracında güç ve konfordan ödün vermeyen tüketiciler ise 50 bin lirayı aşan fiyatlarla karşı karşıya kalıyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)