'Otomotiv ekonominin lokomotifidir'

'Otomotiv ekonominin lokomotifidir'

access_time21 Eylül 2013 13:00
MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, "Kendi otomobilimizi yapmak çok önemli bir gelişme" dedi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, dünyada en büyük yatırımların otomotiv sektörüne yapıldığını belirterek, "Türkiye, iddia sahibi bir ülkeyse otomobil veya uçak dahil olmak üzere bazı unsurları yapabildiğine inanmalı ve bunu ortaya koymalıdır. Türkiye'de zaten otomobil üretiliyor. Kendi otomobilimizi yapmak çok önemli bir gelişme olacaktır" dedi.
Olpak, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (SATSO) düzenlenen "MÜSİAD Otomotiv Sektör Zirvesi 2013" toplantısında yaptığı konuşmada, otomotiv sektörünün ekonomik gelişim açısından önemli olduğunu anlattı.
Türkiye'nin de içinde bulunduğu gelişmekte olan ülkeler dahil, gelişmiş ülkelerde de ekonominin lokomotiflerinden birinin otomotiv sektörü olduğunu belirten Olpak, "Dünyanın en büyük yatırımları da bu alanda yapılıyor. Dünyada otomotiv sektörü, yatırımlar açısından 6'ncı sırada yer alıyor. İnsanların otomotiv tutkusu devam ettikçe bu sektörün gelişimi sürecektir" diye konuştu.
Olpak, Türkiye'de yaşanan siyasi ve ekonomik istikrar sayesinde dünya ve Avrupa Birliği'nin yaşadığı ekonomik krizleri atlattıldığını dile getirdi.
Açıklanan büyüme rakamlarına da değinen Olpak, şöyle devam etti:
"Türkiye buna göre yüzde 4.4 büyüdü. Bu sürpriz bir rakam değildi. İkinci çeyrekte böyle bir büyüme olacağını biliyorduk çünkü Türkiye rüya gibi bir mayıs ayı geçirdi. Arkasından da Gezi olaylarıyla çalkalanan bir haziran ayı geçirdik. Bu dönemde de kapasite kullanım oranları artış gösterdi. Böyle veriler varken büyümenin de yüzde 4 civarında olacağını biliyorduk."
- "Politik bir duruşumuz yok"
Türkiye'de yerli otomobil üretiminin önemli bir ekonomik hedef olduğunu vurgulayan Olpak, "Politik bir duruşumuz yok ama doğru yapılanları da söylememiz gerekiyor. Zaten eksiklikleri de dile getiriyoruz. Türkiye'ye inanıyoruz. Cari açık, eğer Türkiye bu sorunu aşarsa başka hedeflere yönelecektir. Son dönemde yerli otomobil konusunda çok konuşuyoruz. Türkiye, iddia sahibi bir ülkeyse otomobil veya uçak dahil olmak üzere bazı unsurları yapabildiğine inanmalı ve bunu ortaya koymalıdır. Türkiye'de zaten otomobil üretiliyor. Kendi otomobilimizi yapmak çok önemli bir gelişme olacaktır" şeklinde konuştu.A.A
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Nissan SUV segmentinde lider

Nissan SUV segmentinde lider

access_time06 Eylül 2014 11:12

Nissan yeni Qashqai, Juke ve X-Trail modelleri ile SUV segmentine liderlik etmeye devam ediyor

Amerikalılar otomobillerini seçti

Amerikalılar otomobillerini seçti

access_time26 Şubat 2014 06:54

Genel sıralamada en iyi otomobil Tesla Model S seçildi

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

access_time06 Ocak 2014 09:16

Satış rekorları kıran otomobile yeni yılda gelen vergi artışı, sektörü zora soktacak gözüküyor...

2016'ya kadar 23 yeni model

2016'ya kadar 23 yeni model

access_time27 Aralık 2013 13:00

Pazarın önemli oyuncularından Opel, son yıllardaki büyümesini devam ettirerek binek pazarında kaybettiği kanı geri kazanmaya devam ediyor

YORUM YAP

YORUMLAR (0)