Otomotiv yan sanayicileri Volkswagen için hazır

Otomotiv yan sanayicileri Volkswagen için hazır

access_time03 Temmuz 2019 12:26
Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu, yatırım için Türkiye'yi seçen Volkswagen'in ihtiyaç duyduğu parçaların tedariğini karşılamaya hazır durumda olduklarını söyledi.

Alman otomotiv devi Volkswagen’in 1.3 milyar EURO’luk yeni yatırımı için Türkiye’yi seçmesi üzerine bir açıklama yapan Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu,”Türkiye, 50 yıla varan otomotiv deneyimi, güçlü tedarik sanayisi ve genç nüfusu ile otomotiv yatırımları bakımından tercih edilen ülke konumuna geldi. Volkswagen’in de Türkiye’yi seçmesi bunun kanıtı. Başta TOSB’da yerleşik firmalar olmak üzere Türk Otomotiv Yan
Sanayisi, Volkswagen’e yeni yatırımının tüm üretim süreçlerinde gereksinim duyduğu parçaların tedariğini karşılamaya hazır durumdadır” dedi.

Volkswagen’in Avrupa’da hali hazırda üretim tesislerini olduğunu fakat artık yetersiz geldiğini belirten Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) Başkanı Burhanoğlu, “İhtiyaçların artmasıyla Volkswagen için Doğu Avrupa’da yeni bir fabrika gündeme geldi. ilk etapta aday sayısı fazlaydı. Fakat Mayıs – Haziran aylarında 2 aday kaldı, Türkiye ve Bulgaristan. Türkiye pazarda daha güçlü, daha genç ve dinamik bir nüfusa sahip olmasının yanı sıra, güçlü tedarik sanayisi ile de bu dev yatırım için tercih edilen ülke oldu” dedi.

“Dünyanın önemli otomotiv ülkelerinden biriyiz”

Türkiye’nin 50 yıla varan otomotiv geçmişi olduğunun altını çizen Burhanoğlu, “Dünyanın önemli otomotiv ülkelerinden biriyiz. Deneyimli ve kalifiye iş gücümüzle bu zamana kadar Mercedes-Benz, Fiat, Ford, Toyota, Honda ve Renault gibi birçok dev markanın üretim için tercih ettiği bir ülke olduk. Bunlardan sonuncusu da 1.3 milyar euroluk dev Volkswagen yatırımı oldu” diye belirtti.

İstihdama büyük katkı

Volkswagen’in yeni yatırımıyla yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlanacağını belirten Burhanoğlu, “2022 yılında Manisa’da açılması beklenen üretim tesisi ile istihdama da önemli bir katkı sağlanacak.
Otomotiv tedarik sanayinin kalbi TOSB’da da benzer yatırımlar yapılması için girişimlerimiz sürüyor. Türk Otomotiv Tedarik Sanayi ve başta TOSB’ta yerleşik markalar olarak, Volkswagen’e yeni yatırımının tüm üretim süreçlerinde gereksinim duyduğu parçaların tedariğini karşılamaya hazır durumdayız” dedi.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)