Otomotivde faiz indirimi beklentisi

Otomotivde faiz indirimi beklentisi

access_time13 Kasım 2018 09:52
Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Başkanı Mustafa Akkalay ÖTV ve KDV indirimlerinin bir nebze hareketliliğe neden olsa da asıl satışların kredi faizlerinin düşürülmesiyle artabileceğini dile getirdi

Otomobil ve hafif ticari araç satışlarının azalmasıyla birlikte sektörün canlanması için 1 Kasım itibariyle ÖTV ve KDV indirimleri devreye girdi. Ağustosta satışlardaki yüzde 68'lik düşüşün ekimde yüzde 74'lere yükseldiğini söyleyen EGOD Başkanı Mustafa Akkalay, yeni indirimlerin açıklanmasıyla birlikte satışlarda hareketliliğin başladığını belirtti.

Vatandaşların showroomlara gidip indirimler hakkında bilgi aldığını söyleyen Akkalay, kredifaiz oranlarının çok yüksek olması nedeniyle satışlarda sıkıntı yaşandığını savundu. Akkalay, "Otomotiv firmalarının komisyonlu faiz oranları var ama arabanın fiyatı yükseliyor. Peşin almak isteyenler banka faizleri nedeniyle alımları erteliyor. Yapılan vergi indirimlerine kredi desteği verilmeliydi. Faizler düşerse alımlara etkisi olur" dedi.

ÖTV ve KDV indirimlerinin açıklandığı günden beri sektörde yurt genelinde bir  hareketliliğin başladığını anlatan Mustafa Akkalay, şöyle konuştu:

"İndirim oranları arabanın fiyatına bağlı olarak değişiyor. Kimi arabada bu indirim 20 bin liraya kimi arabada 10 bin liraya tekabül ediyor. Ancak sektöre rahatlık getirecek en  büyük etken banka faizlerinin düşmesi olur. Çünkü şuanda satışların yüzde 80'i kredili satışlar. Peşin satışlar yüzde 20'yi teşkil ediyor. Oranların yüksek olması satışları etkiliyor. Faiz indirimi desteği de bekliyoruz. Bugün araba almaya cesaret edenlerin sayısı bizim için yetersiz."

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)