Pandemide satışları yüzde 300 arttı!

Pandemide satışları yüzde 300 arttı!

access_time16 Nisan 2021 10:02
Salgın, tatil seçeneklerinin değişmesine neden olurken, tatil yapmak isteyenler tercihini karavandan yana kullanıyor. Üretim yapan imalatçılar, salgın döneminde yoğun talepler karşısında satışların %300 arttığını belirtiyor.

Pandemi sürecinde, izole bir ortamda tatil yapmak isteyenler, kalabalıktan uzak ve doğayla iç içe olmak amacıyla karavana yöneldi.

Üreticiler, pandemi döneminde satışların yüzde 300 arttığını söyledi. Karavan üreticileri, siparişleri yetiştirmek için yoğun mesaiye devam ederken, fiyatının 70 bin liradan başlayıp, 150 bin liraya kadar çıktığı belirtildi.

Karavan üreticisi Murat Yılmaz, 5 yıldır sektörde olduklarını belirterek, "İlk yıllar bu kadar yoğun değildi. Pandemiyle işler çok yoğunlaştı. Üretimimiz hızlı olduğu halde 2020'de hakikaten talebe cevap veremedik. Bu sezon da çok hızlı başladı. Ciddi yoğunluk var. Telefonlarımız çok fazla çalıyor. Pandeminin sektöre olumlu etkisi oldu" dedi.

"İNSANLAR OTELLERE GİTMEK İSTEMİYOR"

Talebin artmasındaki nedenleri anlatan Yılmaz, "İnsanlar otellere gitmek istemiyor. Aileler, çocuklar çok kapalı kaldılar. Herkes kendini doğaya atmak istiyor. O yüzden en iyi alternatif şu an karavan. Karavanlarımızda her şey var.

Ülkemiz güneşli. Karavanlarımız kendi elektriğini üretiyor. 100 litre temiz su deposu var. Dikkatli kullanılması halinde bir aileye yetiyor. Duş, tuvalet, ortam ısıtıcı, su ısıtıcı her şey var karavanda" diye konuştu.

1 hafta önce evlendiğini belirten müzik öğretmeni Dilara İncereis Yalın ise "Otellere tatile pek gidemiyoruz. Kendi yaşam alanımızın olacağı, tuvaletimizin ve duşumuzun bulunduğu hijyenik tatil için yapmak istiyoruz. Biraz da bakir noktalarda kalmak istiyoruz. İnsanlardan uzak kalarak kendimizi soyutlamak istiyoruz. Bunun için karavana yöneldik" dedi.

İkinci elde fiyatlar düştü... Satışlar arttı!

 

Şehirler arası seyahat özel araçlara mı kısıtlandı?

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla hisseleri uçuşa geçti

Tesla hisseleri uçuşa geçti

access_time24 Nisan 2024 12:46

Küresel çapta satışlardaki düşüşün ardından yeni modeller tanıtacağını açıklayan ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın hisse değerleri, yeniden yükselişe...

 İşte martta en çok satılan otomobil markaları

İşte martta en çok satılan otomobil markaları

access_time24 Nisan 2024 11:33

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

access_time24 Nisan 2024 11:29

Türkiye'de toplam elektrikli araç satışları 2023'te önceki yıla göre 8 kattan fazla artarak 68 bin 700'e yükseldi.

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

access_time24 Nisan 2024 11:24

Almanya otomotiv sektöründe, gerek ana sanayilerde gerekse tedarik sanayindeki önemli firmalarda kilit rollerde Türk yöneticiler var.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)