Pirelli, dünya ralli şampiyonasına dönüyor

Pirelli, dünya ralli şampiyonasına dönüyor

access_time04 Aralık 2017 09:27
Pirelli, 2017’de bir yıl ara verdikten sonra, gelecek seneden itibaren Dünya Ralli Şampiyonasına dönüyor.

Dünya Ralli Şampiyonası ve WRC2 feeder kategorisinin en yeni nesli için yeni ürünlerin homologasyonlarını geliştiren Pirelli, hem asfalt hem de çakıllı zeminlerde performansı ve dayanıklılığı daha da artırdı.

Pirelli ayrıca gelecek yıldan itibaren Dünya Gençler Ralli Şampiyonasının (Junior WRC) da tek tedarikçisi oldu. 1 Ocak 1989 tarihinden sonra doğan pilotların katılabildiği bu şampiyonada aynı R2 konfigürasyonuna sahip Ford Fiesta araçlarla yarışılıyor. Şampiyon pilot, yepyeni bir Fiesta R5 sahibi olurken 2019 WRC2 sezonu için lastik, yakıt ve rallilere ücretsiz katılım paketleri de kazanıyor.

Bu uygulamayla, Pirelli Star pilot programı ve WRC Academy gibi programlar aracılığıyla genç pilotların Dünya Ralli Şampiyonasındaki kariyerlerini geliştirme konusundaki Pirelli geleneği sürdürülüyor. Bu tanıtım serisi kapsamında şimdiye dek Craig Breen, Elfyn Evans, Hayden Paddon ve Ott Tanak gibi pilotlar fabrika takımlarıyla bu spor dalının zirvesine yükselmeyi başardılar. Son dünya şampiyonu Sebastien Ogier de gençler şampiyonluğunu 2008'de Pirelli lastikleriyle kazandı.

Pirelli, gelecek yıl Dünya Ralli Şampiyonasında kullanılmak üzere asfalt zemin için yeni bir P Zero lastik serisi ve çakıllı zemin için Scorpion lastiklerin yanı sıra, buzlu ve karlı zemin için yeniden tasarlanan Sottozero (çivili ve çivisiz olarak sunulan) lastikleri üretti.

Asfalt zemin için yepyeni bir P Zero RK5A lastikle birlikte daha yumuşak bir P Zero RK7B lastik sunuluyor. Islak asfalt içinse Cinturato RWA ilk kez lanse ediliyor. Bu lastiklerin tümü, çeşitli patentli teknolojiler sayesinde, her zamankinden daha fazla tutuş ve performans sağlayan yeni konstrüksiyonlar ve hamurlar içeriyor.

Pirelli, çakıllı zeminler için yeni Takviyeli Scorpion K4 ile birlikte daha yumuşak Takviyeli Scorpion K6 lastikleri sunuyor. Son derece hızlı olmalarının yanı sıra, bu lastikler ilave takviyeyle en zorlu off-road koşullarında bile delinmelere karşı koruma sağlıyor. Yeni bir sırt deseni de sürüşü ve kullanımı geliştiriyor.

Şampiyonanın iki kış yarışının gerçekleşeceği Monte Carlo ve İsveç’te sırasıyla Sottozero B ve Sottozero Buz (uzun çivili) olmak üzere yeni nesil Sottozero lastikler sunulacak. Bu lastiklerde de çivilerin tutuşu için patentli teknolojiler kullanılıyor ve etap boyunca optimum tutuş sağlanıyor.

Pirelli Otomobil Yarışları Başkanı Mario Isola şu yorumda bulundu: “Dünya Ralli Şampiyonası'ndaki uzun ve etkileyici geçmişimizle birlikte bu spor dalındaki en başarılı takımlar ve pilotlarla çalışmalarımızı da dikkate aldığımızda gelecek yıl geri dönmemiz doğal bir karar oldu.

Güvenilirlikten ödün vermeden rekabet avantajı sağlama açısından Formula 1'den aldığımız pek çok dersten yararlanarak Dünya Ralli Şampiyonasının çok yönlü taleplerine uygun lastikler geliştirdik. Gençler şampiyonasına dönmekten de özellikle memnuniyet duyuyoruz zira geçmişte pek çok yıldızın kariyerini şekillendirmeye yardımcı olduğumuz gibi genç pilotları destekleme yaklaşımımıza mükemmel uyuyor.”

Pirelli, gelecek yıl 22-28 Ocak tarihleri arasında Rallye Monte-Carlo ile başlayacak olan Dünya Ralli Şampiyonasının yanı sıra Avrupa Ralli Şampiyonasının tedarikçisi olmaya da devam edecek. Pek çok genç pilotun kariyer merdivenlerinde tırmanmasına yardımcı olan Avrupa Ralli Şampiyonasında Pirelli ile yarışan Kajetan Kajetanowicz’in arka arkaya üç şampiyonluğu bulunuyor. Avrupa 27 Yaş Altı Gençler Şampiyonasında kullanılacak R2 araçların lastikleri bir kez daha Pirelli tarafından özel olarak tedarik edilecek.

Bütün bunlar, Pirelli’nin ultra yüksek performanslı yol araçlarının lastiklerinde olduğu kadar yetenekli genç pilotları geliştirmek ve ralli dünyasının zirvesine taşımak konusunda da dünya lideri olması anlamına geliyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)