Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

access_time12 Eylül 2022 08:29
Porsche AG, yatırımcıların ilk halka arza büyük ilgi göstermesi nedeniyle, planlı bir borsa listelenmesi için en kısa sürede hazır olmak istediğini bildirdi. Porsche halka arz olursa piyasa değerinin 85 milyar euroya yükseleceği tahmin ediliyor.

Porsche AG, yatırımcıların ilk halka arza (IPO) büyük ilgi göstermesi nedeniyle, planlı bir borsa listelenmesi için mümkün olan en kısa sürede hazır olmak istediğini bildirdi.

Porsche finans şefi Lutz Meschke, İtalyan günlük Il Sole 24 Ore'ye verdiği demeçte, "Şirketimize olan yoğun ilgiyi memnuniyetle karşılıyoruz ve zorlu piyasa koşullarına rağmen kendimize güveniyoruz. Eylül sonunda, ekim başında halka arz için hazır olmak istiyoruz. Ne kadar erken o kadar iyi." dedi.

Porsche, eylül ayı sonlarında veya ekim ayı başlarında başlatılacak ve yıl sonuna kadar tamamlanacak bir hisse satışı için Pazartesi günü bir arz niyeti yayınladı, ancak listeleme ve zamanlamanın daha fazla sermaye piyasası gelişmelerine tabi olduğunu aktardı.

Toplamda, Porsche'nin toplam sermayesinin yaklaşık % 12,5'ini oluşturan hisseler listelenecek. Yatırımcılar, Porsche'nin toplam değerinin 85 milyar euroya kadar çıkabileceğini tahmin ediyor.

Porsche halka arzı için karar günü

 

Porsche Türkiye’nin ilk batarya onarım merkezini açtı

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)