Renault yeni bir başlangıca hazırlanıyor

Renault yeni bir başlangıca hazırlanıyor

access_time29 Haziran 2020 14:44
Üniversiteden mezun olunca Renault’da işe başlayan Luca De Meo, bu kez aynı markaya CEO olarak geri döndü

Olaylı şekilde ayrılan eski CEO Carlos Ghosn’un ardından, koronavirüs salgını ve Nissan ittifakıyla problemlerin de etkisiyle bir süredir yalpalayan Renault, yeni bir başlangıca hazırlanıyor. Bu başlangıcın mimarı ise, okuldan mezun olduktan sonra ilk kez Renault’da iş hayatına başlayan, şimdi de CEO olarak geri dönen Luca De Meo olacak.

Uzun yıllar FCA (Fiat Chrysler Automobiles) bünyesinde çalışan ve bu nedenle Türkiye’yi yakından tanıyan De Meo, bir dönem Tofaş için geldiği Bursa’yı, bu kez Oyak Renault için ziyaret edecek. Yaşanan zorluklar nedeniyle kendisi göreve başlamadan önce geçici CEO Clotilde Delbos ve Başkan Jean-Dominique Senard’ın hazırladığı 2 milyar euro’luk tasarruf paketini “masasında bulan” De Meo’dan, deyim yerindeyse yeni bir “mucize” bekleniyor. Zira kendisinden, PSA’nın başına geçen Carlos Tavares, kendisinden önceki CEO olan ve Nissan’da devrim yapan Ghosn ve Ford’un efsanesi haline gelen Alan Mulally gibi bir “radikal değişim” isteniyor.

Pazarlama dehası
Yıllarca Fiat grubu markalarının pazarlamasında çalışan, başarılı işlere imza atan De Meo, pazarlama dehası olarak tanınıyor. Volkswagen Grubu markalarından Seat’a geçen ve burayı canlandırmak için çalışan De Meo, “Fransız markaya İtalyanca” konuşturmayacak. Zira kendisi iyi derecede Fransızca konuşabildiğini, çalışanlara ilk hitabında gösterdi.

“Renault, benim diplomamı aldıktan sonra çalıştığım ilk yerdi. Aynı zamanda da otomotiv sektöründe çalışma hayalleri kurmam, Renault sayesinde olmuştu” diye sözlerine başlayan De Meo, “takım olarak” şirketi düze çıkarmayı başaracaklarına inandığını söylemeyi ve çalışanları “gazlamayı” da ihmal etmedi. Fransız hükümetinin, “Fransız köklerine” dönmesi şartıyla 5 milyar euro destek verdiğini hatırlatan De Meo, “köklerine dönme” sözü verdi.

Bazı modellerin üretimine son vermeyi planlayan De Meo’nun en önemli kozlarından birini, kuşkusuz Bursa’da üretilen yeni nesil Clio oluşturuyor. Zira Fransa hükümeti, Fransız üreticilerin, elektrikli otomobilde öncü olmasını istediğini, mali desteği de bu şartla verdiğini açıklamıştı. Clio da, markanın “hibrit” teknolojiye sahip ilk modeli olarak kayıtlara geçti. (Levent Köprülü /Milliyet)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)