Renault'daki 'Dieselgate' skandalı! Tanık olarak dinlendi...

Renault'daki 'Dieselgate' skandalı! Tanık olarak dinlendi...

access_time27 Mayıs 2021 09:19
Renault'nun karıştığı öne sürülen dizel araçlardaki emisyon skandalı hakkında, Eski Nissan Üst Yöneticisi ve eski Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Ghosn'un, mahkemede tanık olarak ifade verdiği öğrenildi.

Fransız müfettişler, 2015'te patlak veren Dieselgate skandalına karıştıkları sanılan dört otomotiv üreticisi Renault, Volkswagen, Fiat Chrysler et PSA hakkında dizel yakıtla çalışan araçların emisyon verilerini değiştirerek araç testlerinden geçirmeleri iddiaları hakkında soruşturma yürütüyor.

Kısa süre önce Avrupa Birliği Adalet Divanı, üreticilerin homologasyon testlerinde sonuçlarını yapay olarak iyileştirmek için uygulamaya koyduğu sistemlerin hukuka aykırılığını onaylamasının ardından Ghosn'un sorgulanması, sürecin hızlandığına dair bir işaret olarak görülüyor.

İKİ AYRI DAVADAN YARGILANIYOR

Fransız, Lübnan ve Brezilya vatandaşlığı bulunan Ghosn'un ise Fransa'da hakkında iki ayrı dava açılmış durumda.

İlk davada Ghosn, Renault ile Versay Sarayı'nı yöneten kuruluş arasında imzalanan sponsorluk anlaşmasından faydalanarak sarayda iki özel kutlama düzenleyip kişisel çıkar sağlamak suçundan yargılanıyor.

İkinci davada ise Renault ve Nissan ittifakını temsil eden Hollandalı bir yan kuruluş RNVB ile Umman'daki Fransız otomobil üreticisinin distribütörü Suhail Bahwan Automobiles (SBA) arasında şüpheli görülen milyon euroluk ödemeler çerçevesinde yargılanıyor.

Maaşını düşük göstermek ve vergi yasasını ihlal suçlamalarıyla 19 Kasım 2018'de Japonya'da gözaltına alınan Ghosn, geçtiğimiz Mart ayında 1 milyar Japon Yeni (8.94 milyon dolar) kefaletle serbest bırakılmıştı.

Renault ve Nissan'ın eski tepe yöneticisi Nisan ayında tekrar gözaltına alınmıştı.

Tutukluk süresi 22 Nisan'a kadar uzatılan iş insanının tekrar gözaltına alınmasına gerekçe olarak Nissan'dan yaklaşık 5 milyon doları zimmetine geçirme şüphesi gösterilmişti. 130 gün gözaltında tutulan Ghosn, Aralık 2019'da Lübnan'a kaçmıştı.

Ghosn'un kaçırılma davasında sanıklar savunma yaptı

 

Ghosn'un avukatı konuştu: Önce ihanet dedik, sonra hak verdik

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)