Renault'dan şaşırtan Rusya kararı!

Renault'dan şaşırtan Rusya kararı!

access_time22 Mart 2022 15:32
Rusya'ya yaptırım uygulayan birçok küresel şirketin aksine Fransız otomobil devi Reanult, Moskova'daki fabrikalarında üretime yeniden başladı.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle birçok global marka Rusya'dan çekilme kararı aldı. Fransız otomobil üreticisi Renault şaşırtıcı bir karara imza atarak geçtiğimiz günlerde durdurduğu üretime yeniden başladı.

Akşam'da yer alan habere göre, Renault, Vladimir Putin'in emriyle Ukrayna'nın işgal edilmesinden sonra lojistik sorunları öne sürerek geçen ay tesisteki üretimi askıya almıştı. Ancak, Reuters tarafından alıntılanan kaynaklara göre, Renault'nun üretimi yeniden başlatma kararı aldı.

İddiaya göre Renault, kararı alırken Fransız hükümetinden de destek aldı.

Renault, 2007'de o zamanlar hızla büyüyen bir pazara ilk yatırım yaptıktan sonra, 2016'nın sonlarından bu yana Rus otomobil üreticisi Avtovaz'da üçte ikilik kontrol hissesine sahip. Bu, ülkede diğer çoğu Avrupalı rakibinden daha büyük operasyonları olduğu anlamına geliyor.

Avtovaz 2021'de 350.000 araç sattı ve Renault için 186 milyon Euro kar elde etti. Avtovaz, Sovyetler Birliği'nde devlete ait bir şirket olarak başladı ve Zhiguli ve ardından Lada markaları altında Komünist rejimle güçlü bir şekilde ilişkilendirilen otomobiller üretti.

Çip krizi Ford'u vurdu!

 

Bridgestone, Rusya'daki hizmetlerini durdurdu

 

Japon otomotiv sektörü 45 yıl geriye gitti

 

Otomotivde yeni kriz kapıda

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)