Ruslardan ithal oto alımı için yeni metot

Ruslardan ithal oto alımı için yeni metot

access_time27 Mayıs 2023 11:51
Ruslar uygulanan ambargoların ardından paralel ithalat yoluyla ithal araba almaya başladı.

Rusya’nın dev sigorta şirketlerinden Rosgosstrakh tarafından yapılan anketler, Rusların neredeyse yüzde 70’inin piyasalarda bulunmamasına rağmen paralel ithalat yoluyla ithal araba almaya hazır olduğunu gösterdi.

Şirketin anketine katılan Rus sürücülerin yüzde 69’u farklı yollardan ülkeye tedariki yapılan ithal otomobilleri tercih ettiğini söylerken, katılımcıların yüzde 56’sı bu tercihini iç piyasalarda yer alan otomobillerin tatmin edici olmamasına bağladı.

Katılımcıların dörtte biri (yüzde 23) paralel ithalat yoluyla ithal edilen arabaların çok daha kaliteli olduğuna inanırken, aynı zamanda ankete katılanların yüzde 15’i bu yolla daha pahalıya patlayabilecek otomobili alamayacağından emin.

Bununla birlikte paralel ithalat yoluyla gelen ithal otomobillerde satış sonrası garanti eksikliğine dikkat çeken Rus sürücüler, aynı zamanda yedek parça ve tamirat sürecinde sigorta ödemeleriyle ilgili sorunları öne çıkardı.

Rusya’ya paralel ithalatla getirilen en popüler otomobil markaları belli oldu

Batı yaptırımları sonrası hükümetin onayıyla serbest bırakılan paralel ithalat uygulaması kapsamında birçok yasaklı ürünün getirildiği Rusya’da, bu yolla ithal edilen otomobiller arasında en popüler modeller belirlendi.

Listedeki ilk otomobil Suzuki Ciaz olurken, Çin’de Suzuki Alivio olarak satılan bu otomobilin Rusya’ya daha çok Hint versiyonunun getirildiğini yazan otomobil dergisi Za Rulem, arabanın SX4 modeline dayandığını ve 1,5 litrelik motorlu versiyonunun satıldığını ifade etti.

Sedan otomobilin maliyet 1,8 milyon rubleyle 2 milyon ruble arasında değişirken, dergiye konuşan uzmanlar, bu modeli güvenilir bir seçenek olarak adlandırıyor.

Rusya’ya tedarikleri durduran, aynı zamanda fabrikasındaki üretimi de sonlandıran dev Alman otomobil markası Volswagen’in Tiguan modeline benzer özellikleri olan, ancak farklı bir tasarıma sahip olan Volkswagen Tayron’un da Rusya’ya paralel ithalat üzerinden getirildiğine dikkat çeken uzmanlar, otomobilin 1,4 litrelik 150 beygir gücünde bir motora sahip olduğunu, fiyatının ise 3,4 milyon rubleden başladığını aktardı.

Asya ülkelerinde Daihatsu Xenia olarak pazarlanabilen Toyota Avanza minivanın da bir başka değerli seçenek olduğu belirtilirken, aracın Endonezya’da üretildiği biliniyor.

Uzmanlar, yedi koltuklu aile arabasının güvenilir bir tercih olduğuna dikkat çekerken, paralel ithalat ile Rusya’ya getirilebilen otomobilini fiyatı 2 milyon 350 bin rubleden başlıyor.(Gazetemru)

Rusya'da Çin otomobillerinin satış payı yüzde 60'a ulaşabilir!

 

Volkswagen Rusya’daki varlıklarını sattı

 

Rusya'da otomobil satışları Çin sayesinde toparlandı

 

Rusya'da otomobil satışları yüzde 170 arttı

 

Hyundai Motor Rusya'dan çıkıyor

 

Mercedes, Rusya pazarından tamamen çekildi

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)