Rusya'da Çin otomobillerinin satış payı yüzde 60'a ulaşabilir!

Rusya'da Çin otomobillerinin satış payı yüzde 60'a ulaşabilir!

access_time14 Mayıs 2023 10:31
Rusya'da bulunan Avtodom Şirketler Grubu'nun genel müdürü Andrey Olkhovsky, Amerikalı ve Avrupalı ​​otomobil üreticilerinin Rusya pazarından ayrılması nedeniyle, Çin markalarının yeni otomobil satışlarındaki payının yüzde 60'a ulaşabileceğini öne sürdü.


Izvestiya gazetesine konuşan Olkhovsky, paralel ithalat ile Avrupa’dan otomobil getirebilmenin mümkün olmasına rağmen çok düşük hacimlerde kaldığını vurgularken, “2023’te Çin arabalarının satışlardaki payı yüzde 60 veya daha fazla olabilir. Aynı zamanda yerli otomobillerin üretiminde Çin’den birçok bileşen bulunuyor. Bu nedenle aslında Çinli otomobil markası olsun ya da olmasın bir önemi yok. Rusların başka seçeneği yok” dedi.

Ulusal Otomobilciler Birliği Başkanı Yan Haytseer bu tahmine katıldığına vurgu yaparken, “Resmi bayilerden bahsediyorsak, AvtoVAZ ve doğu komşumuzun modelleri dışında hiçbir şey kalmadı. Kanaatimce Çin otomobillerinin iç pazardaki payı yüzde 60’ın daha da üzerinde olacak” ifadelerini kullandı.

Olkhovsky böyle bir durumun hem artıları hem de eksileri olduğuna değinirken, Çin otomobil endüstrisinin Rusya pazarındaki faaliyetinin ülkedeki otomobil satışlarının üç ila dört yıl içinde 2021 seviyelerine geri döndürülmesine yardımcı olabileceğini, ancak uzun vadede bu durumun devletin bahsettiği teknolojik egemenliğin elde edilememesi anlamına gelebileceğini sözlerine ekledi.

"OTOMOBİL ÜRETİMİMİZ 2022’DE YÜZDE 60'A DÜŞTÜ"

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Albert Karimov, 2022 yılında ülkedeki tüm binek araç segmentlerinde üretimin bir önceki yıla göre yüzde 60 düştüğünü söyledi.

Federasyon Konseyi’nde yerli otomotiv endüstrisinin gelişmesi konulu parlamento toplantısında konuşan Karimov, “Genel olarak 2022’deki üretim hacmimiz yaklaşık 620 bin adet olmuş, otomobil üretim hacimlerimiz 2021’e kıyasla yüzde 60 daha düşük olarak gerçekleşmiştir” ifadelerini kullandı. (gazetemru)

Otomotiv Sanayii Derneği 4 aylık sonuçları açıkladı

 

Yeni sürücülerin üçte biri otomatik vitesi tercih ediyor!

 

Türkiye'de elektrikli otoyla seyahatin keyfi nasıl?

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

access_time19 Nisan 2024 12:43

Dünyada fiyatı düşerken Türkiye'de fiyatı artan Tesla'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Türkiye'deki en ucuz Tesla'nın fiyatı yaklaşık 1 milyon TL ucuzladı. Model Y'nin arkadan...

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

access_time18 Nisan 2024 09:56

Dünyaca ünlü birçok otomobil firmasının satışları, elektrikli araçlara yönelik zayıf talep nedeniyle mart ayında düşüş yaşadı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)