Son yılların en hızlı büyüyen şirketi Tesla kira ödeyemiyor

Son yılların en hızlı büyüyen şirketi Tesla kira ödeyemiyor

access_time15 Nisan 2020 12:26
Gider tasarrufu pek çok çalışanın ücretsiz izne çıkarılması ya da maaşlarının düşürülmesinin ardından gündeme geldi.

Korona virüs salgını nedeniyle pek çok iş yerini kapatmak zorunda kalan Tesla Inc’in gider tasarrufu yapmak için bazı emlak sahipleriyle kira indirimi yapmaları konusunda iletişime geçtiği aktarıldı. 

The Wall Street Journal’ın incelediği e-postada, “Artık ülkemizi etkileyen hızlı dünya pandemisi, Tesla’nın şirketin uzun vadeli başarı ve büyümesini sağlamak için stratejik kararlar almasına neden oldu” ifadelerinin yer aldığı belirtildi. 

Tesla tarafından yapılan açıklamada ise "İş yürütme kabiliyetimiz üzerindeki artan kısıtlamaların bir sonucu olarak, aylık kira yükümlülüklerimizi şu andan itibaren azaltacağımız konusunda bilgilendirmek isteriz." ifadeleri kullanıldı.

Şirketin attığı bu adım geçen hafta elektrikli araba üreticisinin bazı çalışanlarının maaşlarında kesintiye gideceğinin ve evden çalışamayan çalışanlarınıysa ücretsiz izne çıkaracağını açıklamasının ardından geldi.

Kendi galerilerini ve servis merkezlerini işleten şirketin, emlak sahipleriyle ilerleyen gün ve haftalarda seçenekleri görüşmek istediğini belirttiği aktarıldı. Şirketin ayrıca, “Bu şekilde sürekliliği ve iki tarafa da faydalı olacak ilişkiyi sağlayarak ortaklığa ve birlikte çalışmaya devam edebiliriz” ifadelerini kullandığı belirtildi. 

Elon Musk’ın CEO’su olduğu şirketin, ekonomik durgunluk nedeniyle kira hafiflemesiyle gider tasarrufu oluşturmaya çalışan büyüyen şirketlerden biri olduğu ifade edildi. Büro mekanı kiralayan şirket WeWork’ün gider tasarrufu nedeniyle ABD’deki bazı bölgelerde kira ödemelerini durdurduğu aktarıldı.

Kovid-19 salgınının yayılmasının önlenmesi amacıyla şehir yönetimlerinin geçen ay hayati olmayan işlerin kapatılması ve çalışanların evde kalması talimatını vermesinin ardından şirket üretimi durdurmak zorunda kalmıştı.

Şirket, yerel yönetimin üretimi durdurma kararını kaldırmayı planladığı günün ertesinde 4 Mayıs’ta üretime devam etmeyi umduğunu belirtmişti. 

FactSet’in analistlerinin yaptığı değerlendirmelere göre bir yıl öncesine kıyasla şirketin teslimatlarının bu çeyrekte yüzde 21 düşerek 75 bin araca gerileyebileceği ifade edildi. Şirket geçen ay belirsizlik dönemini atlatmaya yetecek kadar meblağının bulunduğunu vurgulamıştı.

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)