Sürücüsüz taksiler sokaklara çıktı

Sürücüsüz taksiler sokaklara çıktı

access_time01 Kasım 2020 17:39
Çin'in internet devi Baidu, başkent Beijing'de sürücüsüz taksi hizmeti Apollo Go Robotaxi uygulamasını hayata geçirdi

Baidu, başkentte otonom araçlarla yolcu taşıyan ilk şirket oldu.

Şu an Beijing'de 40 Apollo aracının hizmet verdiği, hizmet ağının ise yaklaşık 700 kilometreye ulaştığı bildirildi.

Beijing'deki mahalleler ile sanayi ve finans bölgelerinde şirkete ait yaklaşık 100 istasyon yer alıyor.

Baidu'nun GPS uygulaması veya Apollo Go uygulaması aracılığıyla ücretsiz olarak robot taksi çağrılabiliyor.

Aracın ön panelindeki ekranda, yolculuğun başlangıç ve bitiş noktaları ile gidilecek mesafeyi görmek mümkün.

Yolcular, ayrıca istedikleri rotayı kendileri de seçebiliyor.

Araç, sürüş şeridine girdikten sonra da ekranda aracın hızı vr yolun hız sınırı gibi bilgiler görülebiliyor.

Robot taksiler şu an sorunsuz bir şekilde kullanılırken, sürüş esnasında sarsıntı yaşanmaması da konfor açısından bir avantaj olarak değerlendiriliyor.

Ancak, Apollo'nun mükemmelliğe erişmesi için henüz zaman gerekiyor. Uzmanlar, aracın şerit değiştirme ve hız ayarlama işlevlerinin geliştirilmesi gerektiğini düşünüyor.

Araç, şu an hâlâ acil durumlarda müdahale edebilecek bir güvenlik görevlisiyle birlikte hizmet veriyor.

Robot taksi hizmeti, genel olarak Beijing Ekonomik ve Teknolojik Gelişme Bölgesi'nde veriliyor. Söz konusu alan, dünyanın en büyük otonom sürüş üssü olarak da biliniyor.

Daha önce Çin'in Changsha ve Cangzhou kentlerinde de kullanılan Baidu'nun insansız taksileri, geçen yıldan itibaren deneme operasyonları kapsamında 100 binden fazla yolcu taşıdı.

Çinli otomobil üreticisi FAW dijitalleşme arayışında
Çin'in önde gelen otomobil üreticilerinden FAW Grubu'nun en popüler markası Hongqi'nin satışları bu yılın ilk 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100 arttı.

Artışlarda, şirketin dijital dönüşüm trendini izlemesinin etkili olduğu belirtiliyor.

FAW Grubu, başkent Beijing'de düzenlenen 2020 Uluslararası Otomobil Fuarı'nda (Auto China 2020) Hongqi markasının dokuz yeni modelini tanıttı.

Akıllı sürüş, akıllı şasi sistemi ve kablosuz şarj gibi ileri dijital teknolojilere sahip modeller ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Hongqi araçlarının imalatında artık dijital sisteme geçildi.

Çin'de finans sektöründe yapay zekâya odaklanılıyor;
Çin'de finans sektöründe faaliyet gösteren firmalar, işlemlerinde yapay zekâ teknolojilerine her geçen gün daha çok yer veriyor.

Sektörde Ar-Ge ve personel eğitimi alanlarındaki yatırımların da arttığı belirtiliyor.

Çinli teknoloji şirketi Baidu'ya bağlı Du Xiaoman Financial, Çin Bilimler Akademisi'ne bağlı Otomasyon Enstitüsü ile birlikte bir doktora sonrası program başlattı. Program kapsamında, sesli robotlarda duygu tanıma teknolojisi uygulanacak.

Sesli robotların insan duygularını yüzde 95 kesinlikte anlayabildiği belirtilirken, robotların banka işlemleri gibi teknik görevlerde iş yükünü yüzde 60'a kadar azaltabileceği ifade ediliyor.

5G, yapay zekâ, büyük veri ve diğer teknolojilerin ortaya çıkmasıyla birlikte, finans sektörünün de büyük bir değişim yaşayacağı, ilgili teknolojilerin uygulanmasının finans sektörünün gelişimini ilerleteceği belirtiliyor.

Alibaba bulut bilgisayarı ve teslimat robotu geliştirdi
Çin'in teknoloji devi Alibaba, Hangzhou kentinde düzenlenen yıllık teknoloji konferansında yeni bir teslimat robotu ile bulut bilgisayarını tanıttı.

Yakın gelecekte e-ticaret devi Alibaba'nın günlük paket teslimatı sayısının 1 milyarı aşması bekleniyor. Yeni teknolojiler, teslimat sürecindeki verimliliği artırırken, maliyeti düşürecek.

Lojistik sorununun çözülmesi için geliştirilen Xiaomanlv robotu, günde 500 paket dağıtacak.

Öte yandan, Alibaba Wuying isimli bir bulut bilgisayarını da kamuoyunun önüne çıkardı.

Akıllı telefon boyutundaki Wuying, bulut üzerinde karmaşık bilgi işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Wuying, veri güvenliği konusunda da büyük avantajlara sahip.

Bulut bilgisayarı, bulut üzerindeki uygulamaların uzaktan kullanılmasını sağlıyor. Harici bir cihaz arayüzü bulunmadığından bu bilgisayara virüs bulaşması da söz konusu değil.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

access_time19 Nisan 2024 14:19

Tesla, ABD'de 3 bin 878 Cybertruck'ı, sıkışmış bir gaz pedalının aracın istem dışı hızlanmasına neden olarak çarpışma riskini artırabileceği endişesiyle servislere...

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

access_time19 Nisan 2024 12:43

Dünyada fiyatı düşerken Türkiye'de fiyatı artan Tesla'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Türkiye'deki en ucuz Tesla'nın fiyatı yaklaşık 1 milyon TL ucuzladı. Model Y'nin arkadan...

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)