Suudi Arabistan'ın ilk ticari elektrikli otomobil markası 'Ceer'

Suudi Arabistan'ın ilk ticari elektrikli otomobil markası 'Ceer'

access_time04 Kasım 2022 01:46
Veliaht Prens Bin Selman, Suudi Arabistan'da ulusal sanayi sistemini geliştirme stratejisini destekleyeceğini söylediği ilk ticari elektrikli otomobil markası 'Ceer'I duyurdu.

Suudi Arabistan hükümeti, ülkede yerli olarak üretilecek ilk ticari elektrikli otomobil markasını "Ceer (Seyr)" adıyla duyurdu.

Ülkenin resmi haber ajansı SPA'da yer alan haberde, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın, Suudi Arabistan'da üretilecek elektrikli otomobil markası Ceer'i açıkladığı belirtildi.

Ulusal ekonomiyi destekleyecek

Suudi Arabistan'ın ekonomik kaynaklarını çeşitlendirecek strateji ve sıfır karbon emisyonu hedefleri doğrultusunda bu adımın atıldığı ifade edilen haberde, Ceer markasının ulusal ekonomiyi destekleyecek 562 milyon riyal (150 milyon dolar) yabancı yatırımı çekme hedefine dikkat çekildi.

Ülkenin ilk elektrikli otomobil markası Ceer şirketinin 2034 yılına kadar gayri safi yurtiçi hasılaya doğrudan 30 milyar riyal (yaklaşık 8 milyar dolar) katkı sunması ve 30 bin doğrudan ve dolaylı istihdam fırsatı sunabileceğine işaret edilen haberde, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'nun Ceer markasıyla otonom gibi yüksek teknolojiyle donatılmış yerli elektrikli araçların dizayn, üretim ve satışını yapacağı ifade edildi.

Suudi Arabistan'da ulusal sanayi sistemini geliştirme stratejisini destekleyen bir adım

Hem Suudi Arabistan'da hem de Orta Doğu'da satış yapacak elektrikli otomobillerin SUV ve sedan modelleriyle üretileceği aktarılan haberde, Ceer markasının Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu ile Foxconn firmasının ortaklığında olacağı bilgisine yer verildi.

Haberde sözlerine yer verilen Veliaht Prens Bin Selman, Ceer markasının bir elektrikli otomobilden öte Suudi Arabistan'da ulusal sanayi sistemini geliştirme stratejisini destekleyen bir adım olacağını vurguladı.

Foxconn Yönetim Kurulu Başkanı Young Liu de "Suudi Arabistan'da elektrikli otomobillerin dizayn ve üretimine odaklanmak üzere Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu ile yeni bir otomobil şirketini kurma ortaklığı bizleri mutlu etti." ifadelerini kullandı.

Avrupa'da elektrikli otomobil satışları artış gösterdi

 

Volkswagen, gelecekte sadece elektrikli otomobil üretecek

 

Elektrikli araç ve batarya üretimine 1,2 trilyon dolar harcanacak

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)