Taksilerde trafik sigortası primi 18 bin lirayı aşacak!

Taksilerde trafik sigortası primi 18 bin lirayı aşacak!

access_time17 Mayıs 2022 15:28
Trafik sigortası primine son gelen yüzde 25'lik zamla beraber İstanbul'da taksiler için azami prim miktarı haziran itibarıyla 5 bin 298 ila 18 bin 921 TL arasında değişecek.


Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun bugün Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla bugün trafik sigortası primlerinde zam yapıldı.

Karara göre trafik sigortası azami primleri haziran ayında mayıs ayına göre yüzde 25 yükselecek. Trafik sigortasında fiyat artışlarını kontrol etmek için 12 Nisan 2017'den bu yana tavan fiyat uygulanıyor. Bu tavan fiyat aylık olarak güncelleniyor.

Aylık zam oranı geçen yıl yüzde 1 iken bu yıl önce yüzde 1.5'e, ardından yüzde 2.25'e çıkarıldı.

Şubattaki yüzde 20 ve son yüzde 25'lik zamla beraber azami primler geçen yılın sonuna göre yüzde 60.3 artmış oldu.

ARAÇLARIN SİGORTA PRİMLERİ 7 KADEMELİ OLARAK BELİRLENİYOR

Araçların sigorta primleri 7 kademeli olarak belirleniyor. Sıfır bir araç aldığında söz konusu otomobil 4. kademeden sigortalanıyor. Eğer üç yıl kaza yapılmazsa en ucuz tarife olan yedinci basamağa kadar çıkılıyor. Tam tersi bir şekilde kazaya karışılması durumunda ise daha yüksek ücretli kademelere geçiliyor. Sigorta ücretleri şehirden şehre değişiyor.

En büyük 5 şehirde Haziran 2022 itibarıyla otomobiller için azami primler:

Son yapılan yüzde 25'lik zam ile beraber İstanbul'da azami miktarlar bin 608 ila 7 bin 310 TL arasında değişecek. Şehirler arası farkta o şehirdeki kaza sıklığı, kazaların içeriği (ağır/hafif hasarlı vs.) gibi kriterler etkili oluyor. Dolayısıyla İstanbul'da ödenen trafik sigortası primi her zaman diğer şehirlere göre daha yüksek oluyor.

İSTANBUL'DA 18.000 LİRAYI GEÇECEK

Tabii bu primler özel araçları kapsıyor. Çok daha uzun süre kullanılan taksiler için ayrı miktarlar belirleniyor. Haziran itibarıyla son yapılan zamlarla taksi sahipleri için azami primler İstanbul'da 5 bin 298 TL ile 18 bin 921 TL arasında değişecek.

En büyük 5 şehirde Haziran 2022 itibarıyla taksiler için azami primler:


Sektör temsilcileri üst kademelerin daha ucuz olmasına rağmen özellikle İstanbul'da sık kazaya karıştıkları için taksilerin büyük bir bölümünün en pahalı 2 kademeden fiyatlandırıldığını belirtti.

Benzin fiyatı yeniden motorini geçti

 

Trafik sigortası haziran ayında yüzde 25 zamlı

 

Otomotivde 'Mayıs' fırsatları: İşte marka marka kampanyalar!

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

access_time19 Nisan 2024 14:19

Tesla, ABD'de 3 bin 878 Cybertruck'ı, sıkışmış bir gaz pedalının aracın istem dışı hızlanmasına neden olarak çarpışma riskini artırabileceği endişesiyle servislere...

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

access_time19 Nisan 2024 12:43

Dünyada fiyatı düşerken Türkiye'de fiyatı artan Tesla'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Türkiye'deki en ucuz Tesla'nın fiyatı yaklaşık 1 milyon TL ucuzladı. Model Y'nin arkadan...

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)