Taksilere gizli müşteri yöntemi

Taksilere gizli müşteri yöntemi

access_time06 Aralık 2018 05:09
İçişleri Bakanı Soylu, taksicilerin müşterilere kötü muamelesini önlemek için gizli müşteri yöntemi uygulayacaklarını söyledi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu CNN Türk'te katıldığı programda son günlerin sıcak konularında taksici şikayetleriyel ilgili açıklama yaptı. 

Son dönemde gündeme çok gelen taksicilerle ilgili şikayetler hakkında konuşan Soylu, "Vatandaşımız merak etmesin, bu sorunu düzelteceğiz" dedi ve ekledi: Gizli müşteri yöntemi uygulanmaya başlanacak.

Taksicilere dair yaşanan sorunları çözmek için çok önemli adımlar attıklarını ifade eden Bakan Süleyman Soylu, şöyle konuştu:

Son dönemde çok gündeme gelen taksicilerle ilgili soruya cevap veren Bakan Soylu, "Vatandaşımız merak etmesin, bu sorunu düzelteceğiz" dedi ve ekledi: Gizli müşteri yöntemi uygulanmaya başlanacak.

"Yaklaşık 1. 5 ay önce bizim kendi görev alanımız içerisinde bir genelge yayınladık. Bugüne kadar da 10 bin taksi denetledik. Hem ekim hem kasım ayında denetimler ortaya koyduk. Aralık, ocak, şubatta da yapacağız. Ama bizim yaptığımız yöntem yeni bir yöntem; gizli müşteri yöntemi. Aslında var olan bir yöntemdir, araştırma şirketleri bunu çok kullanırlar. Bu yöntem şudur; gizli müşteri araca biniyor, 'Beni şuraya götürür müsünüz?' diyor. 'Hayır, götüremem.' diyor veya araçta sigara içiyor, alkol içiyor, yüksek sesle müzik açıyor. Bunu disipline edeceğiz. Bunu en çok isteyen de şoförlerin ve taksicilerin bağlı oldukları esnaf odaları. Ama bunda sorumlu olan sadece biz değiliz. Belediyeler elini taşın altına koyacaklar. Eğer ellerini taşın altına sokmazlarsa bundan sonra onlara da yönelik adımlar atacağız. Bunu çok net söylüyorum. Şimdi biz yapıyoruz ama bu görev aslında belediyelerin asli görevidir. Vatandaşımız en konforlu taksiye seyahat etmek durumundadır. Bunu sağlamazsak kusurlu olan biziz ama belediyeler de aynı kusur ve kabahatin içerisindeler. Vatandaşımız merak etmesin bunu düzelteceğiz."

ÇAKARLI ARABA

Soylu "Neden trafikte çok sayıda çakarlı araba var?" şeklindeki soruya şu karşılığı verdi: "Ben de şikayetçiyim. Ama gereğini yapıyoruz. Ben bakan olduğumda 23 bine yakın çakar arabalar vardı. Şimdi 9 bin. Kimler kullanır bu arabaları, kamu kuruluşlarındakiler. İstanbul'da 9 bin 700 civarındaydı, kaldı 2 bin 600. Herkes bunu devam ettirmek istiyor. Bütün polislerimizin el tabletlerine kimlerin kullanacağına dair bilgileri yükledik. 26 bin araca ceza kesildi Eylül 2017'den itibaren. İstanbul'da yaklaşık 8 bin ceza kesildi. Bu çakarlı arabanın cezası 108 liraydı. Ama şimdi öyle değil. Şimdi çakarlı arabanın cezası yaklaşık 1000 liranın üzerinde. 3 defa çakarlı arabayla yakalanırsanız hem arabanıza el konuluyor hem de ehliyetinize. 29-30 Kasım'da çakarlı arabalarla ilgili bir organizasyon yaptık. Herkes rahat olsun, hakkı olmayanın kullanmayacağı bir sistemi oluşturmak için çaba sarf ediyoruz. "

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (1)

  • cep06 Aralık 2018 12:13 cep tel uygulama taksi şöforlerine nor sistemi uygulansın. maliyeti düşük, güvenlıklı ve hızlı işlem iç denetim ile çözum olur. 10 musteri taklidi edeceğine, cep tele yukleyenler anlık olarak not ve puan versin plaka yada araca, düşük not alan şofor olamasın.. daha kolay olur hemde

    (%0) (%0)