
Tedarik ve çip sıkıntısı ikinci el otomobil fiyatlarını uçurdu!
Almanya'da tedarik sıkıntısı nedeniyle otomobil endüstrisinde üretim geriledi. Bu sıfır otomobillere ilgiyi azaltırken, ikinci el otomobil piyasasında fiyatlar uçtu.
Hala parça, özellikle de çip sıkıntısı yaşanması, enerji krizinden dolayı tedarikçi firmaların batması, sıfır otomobillerde bekleme süresini bir hayli yükseltti. Uzun süre beklemek istemeyenler de ikinci el araca yönelince Mobile.de'ye göre, geçen yıla kıyasla fiyatlar yüzde 14.7 arttı. (Mustafa Akbaba / Sabah)
Motorine bu gece yarısından itibaren indirim geliyor
Otomotiv üretimi, ilk 10 ayda yüzde 5 arttı
Çin’in otomobil ihracatı rekor kırdı
Bakan Nebati: Otomotivde ÖTV indirimi gündemde değil
İlgili Haberler
Erdoğan: Togg, bu ay sonunda caddelerde
Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobil Togg'un, bu ay sonundan itibaren caddeleri zenginleştireceğini ifade etti
Stellantis'ten 130 milyon euro yatırım
Stellantis, Almanya fabrikasında elektrikli araçlara 130 milyon eurodan fazla yatırım yapacak.
Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Nisan'da sona eriyor
Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan kış lastiği uygulaması 1 Nisan itibarıyla sona erecek.
İkinci el otomobilde seçim hareketliliği
Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, seçimin yaklaşmasıyla sıfır araç bulamayan vatandaşların ikinci el araçlara yöneldiğini belirtti.
YORUMLAR (0)