TESK'ten hibrit araçlara teşvik talebi

TESK'ten hibrit araçlara teşvik talebi

access_time03 Eylül 2018 12:40
TESK Genel Başkanı Palandöken, "Petrole olan bağımlılığın azalması için elektrikli ve hibrit araçlarda hurda teşvikleri artırılmalı" dedi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, petrole olan bağımlılığın azalması için elektrikli ve hibrit araçlarda hurda teşviklerinin artırılmasını talep etti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının başlattığı kiralama ve satın alma yöntemiyle yerlilik oranına haiz elektrikli ve hibrit araçların tercih edilmesi kararını desteklediklerini bildirdi.

Sadece Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı kuruluşların değil, tüm kurum ve kuruluşların yerlilik oranına sahip elektrikli ve hibrit araçlara yönelmesi gerektiğinin altını çizen Palandöken, "Hibrit ve elektrikli araçların ÖTV oranlarında indirime gidilmeli ve belli bir süre alınmamalı." ifadesini kullandı.

Palandöken, elektrikli ve hibrit araçlara verilen hurda teşviklerinin artırılması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Çevre dostu olan ve yakıt tasarrufu sağlayan yeni nesil elektrikli araçların kullanımı tüm dünyada yaygınlaştı. Elektrikli araçların ülkemizdeki kullanımı dünya ortalamasının çok altında. Çevre kirliliği ve petrole olan bağımlılığı azaltarak daha dinamik bir ekonomi için elektrikli ve hibrit araçların üretimi ve satışı teşvik edilmeli. Bunun için hurda aracını yenileyenlere verilen teşvik, hibrit ve elektrikli araçları satın alanlar için artırılmalı."

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)