Tesla 5 günde 3 firmaya bedel büyüdü

Tesla 5 günde 3 firmaya bedel büyüdü

access_time07 Temmuz 2020 14:40
ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın piyasa değeri beş günde Detroit Üçlüsü olarak tabir edilen üç büyük otomobil devinin toplamına eşdeğer artış kaydetti

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla Motors'un piyasa değeri daha Ekim ayında General Motors Co.'yu geride bırakmıştı.

ABD'li üreticinin değeri, Pazartesi gününe kadar geçen beş işlem gününde Detroit Üçlüsü'nün (GM, Ford Motor Co. ve Fiat Chrysler) toplam değerini aştı.

Bu günlerin her birinde değerini ortalama 14 milyar dolar artıran üretici, pandemiden kaynaklı satış dalgasının ardından hızla toparlandı. İkinci çeyrek teslimat rakamları yükselişte etkili oldu.

Tesla piyasa değerine geçen hafta her gün kabaca bir Fiat Chrysler ekledi.

Şüphecilerin Tesla hisselerindeki mevcut temponun şirketin güçlü hikayesinin etkisiyle gerçeklikten ayrıştığını belirtmesine karşın bol sayıda taraftarı bulunuyor.

Wesbush Securities analisti Daniel Ives, bir mülakatında Robinhood gibi platformlarda işlem yapan bireysel yatırımcıları işaret ederek “Hisseleri yukarı taşıyan perakende bir kısım kesinlikle var.” dedi.

Şimdiyse büyük kurumsal yatırımcıların da birçoğunun Tesla ve elektrikli otomobil pazarının bir parçasını istediğini söyleyen Ives, “Pandemi ve karanlık makro ortamda, özellikle diğer üreticiler büyük zorluklarla karşı karşıya kalırken şirket, 90 binlik teslimat rakamını ortaya koydu.” dedi.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)