Tesla Cybertruck 2023’e ertelendi

Tesla Cybertruck 2023’e ertelendi

access_time27 Ocak 2022 03:55
Tesla'nın 2021 4. çeyrek bilançosuyla ilgili açıklama yapan şirketin CEO'su Elon Musk, 2022'de piyasaya yeni bir araba sürmenin mantıklı olmayacağını söyledi

Elektrikli araç üreticisi Tesla'nın kurucusu ve CEO'su Elon Musk, 2022'de piyasaya yeni bir model sunmayacaklarını belirterek, Cybertruck ve Roadster'in üretiminin ertelendiği haberlerini teyit etti. 

Tesla'nın 2021 4. çeyrek kazanç açıklaması sırasında konuşan Elon Musk, şirketin 2022'de herhangi bir yeni model tanıtmayacağını veya Cybertruck, Semi veya Roadster'ı üretmeye başlamayacağını ve yeni bir araba piyasaya sürmenin "mantıklı olmayacağını" söyledi.

Elon Musk'ın yaptığı açıklama, bu ayın başlarında Cybertruck'ın bir kez daha erteleneceğiyle ilgili söylentileri de doğrulamış oldu.

Musk, Tesla'nın bu yıl herhangi bir yeni araba tanıtması durumunda toplam üretim üretiminin azalacağını ve dolayısıyla kârının azalacağını söyledi. 

Özellikle mikroçipler söz konusu olduğunda, otomobil endüstrisini yıllardır rahatsız eden küresel tedarik zinciri sorunları Tesla için de büyük bir sorun. Musk, "Geçen yıl yeni bir arabayı piyasaya sürmüş olsaydık, çip kısıtlamaları nedeniyle toplam araç üretimi aynı olurdu," diyen Musk, bir aracı piyasaya sürmenin karmaşıklığı nedeniyle aslında daha az aracın teslim edileceğini de sözlerine ekledi.

Özellikle Cybertruck'a gelince Musk, üretim söz konusu olduğunda pil hücrelerinin sınırlayıcı bir faktör olmadığını, ancak kamyonun "üzerinde çalışılması gereken çok fazla teknolojiye" sahip olduğunu söyledi.

Musk, Tesla'nın Cybertruck'ın fiyatını düşük tutmakta zorlandığını ve "Cybertruck'ı nasıl ekonomik hale getirebiliriz" diye merak ettiğini de sözlerine ekledi. Cybertruck'ın başlangıçta yaklaşık 40.000 dolardan başlaması gerekiyordu.

Musk, Tesla'nın 2022'de Cybertruck, Semi ve Roadster'da mühendislik ve takımlamaya başlayacağını ve bu modellerde üretimin gelecek yıl başlayacağını umduğunu söyledi.

Tesla, 2021'de 1 milyar doların üzerinde gelirle büyük ölçüde başarılı bir dördüncü çeyrek geçirdi. Ancak Musk'ın dediği gibi, bu karlılık kısmen yeni otomobillerin piyasaya sürülmemesi ve markanın en başarılı araçlarına odaklanmasından kaynaklanıyor. Daha uygun fiyatlı Model 3 ve Model Y'nin üretimi geçen yıla göre %79 artarken, Model S ve Model X %19 düştü - elden geçirilmiş Plaid çeşitlerinin piyasaya sürülmesi ve müteakip gecikmeler muhtemelen bunu etkiledi.

Tesla'dan rekor kâr

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

access_time19 Nisan 2024 14:19

Tesla, ABD'de 3 bin 878 Cybertruck'ı, sıkışmış bir gaz pedalının aracın istem dışı hızlanmasına neden olarak çarpışma riskini artırabileceği endişesiyle servislere...

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

access_time19 Nisan 2024 12:43

Dünyada fiyatı düşerken Türkiye'de fiyatı artan Tesla'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Türkiye'deki en ucuz Tesla'nın fiyatı yaklaşık 1 milyon TL ucuzladı. Model Y'nin arkadan...

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)