Tesla Trump'tan muafiyet istedi

Tesla Trump'tan muafiyet istedi

access_time05 Ocak 2019 07:05
Elon Musk'ın şirketi Tesla, Model 3 için Çin'den ithal edilen araba bilgisayarında (beyin) tarifeler nedeniyle zarar ettiklerini bildirerek Trump yönetiminden muafiyet istedi

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla Inc, Trump yönetiminden Çin'e uygulanan tarifelerden muafiyet talebinde bulundu.

Şirketin yeni otomobili Model 3 için Çin'den ithal edilen otomobil bilgisayarının (beyin) maliyeti Trump yönetiminin Ağustos ayında uygulamaya koyduğu yüzde 25 koruma tarifesi nedeniyle yükseldi. 

Şirket, “Bu özel kısımdaki artan tarifeler, maliyetlerin artması ve kârlılığa etkisi nedeniyle Tesla'ya ekonomik zarar veriyor” dedi.

Şirketten yapılan açıklamada, "Yeni bir tedarikçinin bulunması araçlarımızın güvenliğini ve nihai ürünün tüketicinin kabulünü etkileyecek genel araç kalitesi sorunlarına yol açabilecek düşük parça kalitesi riskini önemli ölçüde artıracak" denildi. 

Diğer otomobil üreticileri de benzer istisnalar aradılar ancak henüz bir cevap alamadılar.

Temmuz ayı sonlarında GM, Çin yapımı Buick Envision spor hizmet aracı istediği muafiyeti alamadı ve satışları yüzde 27 azaldı. 

GM Ekim ayında da, buton kontak anahtarları ve şanzıman yatakları dahil olmak üzere yaklaşık iki düzine parça için istisna talep etti.

Nissan Motor Co. ve Fiat Chrysler Automobiles NV de çeşitli parça ithalatı için muafiyet istedi ancak sonuç alınamadı.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla'dan 2000 dolarlık indirim

Tesla'dan 2000 dolarlık indirim

access_time20 Nisan 2024 14:35

Tesla, Model Y, X ve S'in ABD fiyatlarını 2 bin dolar indirdi.

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

access_time19 Nisan 2024 14:19

Tesla, ABD'de 3 bin 878 Cybertruck'ı, sıkışmış bir gaz pedalının aracın istem dışı hızlanmasına neden olarak çarpışma riskini artırabileceği endişesiyle servislere...

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

access_time19 Nisan 2024 12:43

Dünyada fiyatı düşerken Türkiye'de fiyatı artan Tesla'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Türkiye'deki en ucuz Tesla'nın fiyatı yaklaşık 1 milyon TL ucuzladı. Model Y'nin arkadan...

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)