Thor çekiçli 'Volvo' yolda

Thor çekiçli 'Volvo' yolda

access_time14 Ağustos 2014 12:54
Volvo'nun SUV'u XC90'un perdesi kalkıyor
Önümüzdeki günlerde dünya lansmanı gerçekleştirilecek yeni Volvo XC90, Ölçeklenebilir Ürün Mimarisi (SPA) modüler şasi teknolojisi ile üretilen kendi sınıfındaki ilk otomobil olacak.Geçtiğimiz 4 yıl içinde Volvo tarafından geliştirilen SPA şirketin halen devam eden 11 milyar dolarlık değişim planlarının yapı taşını oluşturuyor. İlk kez yeni XC90 ile lanse edilecek olan SPA, ardından tüm ürün sınıflarında kullanılacak. 

Özgürlükçü teknoloji 

SPA’nın faydaları iki yönlü. SPA’nın esnekliği öncelikle Volvo mühendis ve tasarımcılarını daha özgür kılıyor, Onlara çok daha geniş bir yelpazede tasarım olanağı sağlarken, aynı zamanda sürüş özelliklerini artırmalarını, en yeni güvenlik özelliklerini uygulamalarını, en son bağlantılı araç teknolojileri sunmalarını ve kabin içi alanı genişletmelerini mümkün kılıyor.SPA sayesinde, örneğin aks mesafesi, uzantılar, araç yüksekliği ve ön yükseklik gibi bazı alanlarda yer alan daha önceki tasarım kısıtlamaları ortadan kalkıyor.

2 litre motorlar

Firmadan yapılan açıklamaya göre XC90 her biri performans ve yakıt verimliliğinin olağanüstü bir kombinasyonuna sahip, bir dizi Drive-E motor seçeneği sunucak. Bu 2 litre, 4 silindirli, dizel ve benzinli modüler motor ailesinin farklı düzeylerdeki turbo düzeyleri yüksek güç ve çekiş sunan versiyonlardan, yakıt-verimli versiyonlara kadar tüm seçenekler için mevcut. XC90’ın türünün en iyi örneği olan “Twin Engine” motoru, 2 litrelik 4 silindirli supercharged turbo benzinli bir motoru elektrikli bir motor ile bir araya getiriyor, Böylece 400 BG’ye kadar güç ve yaklaşık 60 g/km karbondioksit emisyonu sunacak. 


Volvo’nun yeni yüzü: “Thor’un Çekici” farlar

Volvo ayrıca ilk defa yeni XC90 SUV’un önden görünümünü diğer bir deyişle “yüzü”nü ortaya çıkardı. T şeklinde farlar ile ayrışan ön yüz, tasarım ekibi tarafından ünlü İskandinav gök gürültüsü tanrısı Thor’un kullandığı çekiçten ilham alınarak, Thor’un Çekici olarak adlandırıldı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)