Ticari araç satışı ikinci bir emre kadar durduruldu

Ticari araç satışı ikinci bir emre kadar durduruldu

access_time04 Nisan 2020 18:55
Ulaştırma Bakanlığı, insanların evden çıkamadığı, taşımacılığın yükünün arttığı şu günlerde ikinci bir emre kadar ticari araç satışını durdurdu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü, korona virüsü salgını ile mücadele kapsamında geçici bir düzenlemeye giderek, taşımacılık faaliyetlerine imkan sağlayan tüm yetki belgelerinin verilmesini ve mevcut firmaların da filoya yeni araç katma işlemlerini geçici olarak durdurdu.

İlgili kurum ve kuruluşlara gönderilen yazıda, “Koronavirüsün (COVID-19) yayılımının önlenmesi ve vatandaşlara etkisinin en aza indirilmesini teminen; 03.04.2020 tarihi saat 23:59’dan başlamak üzere, 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde ilk defa yetki belgesi verilmesinin ve yetki belgesi eki taşıt belgelerine taşıt ilave işlemleri ikinci bir talimata karar durduruldu” ifadeleri yer aldı.

HİÇBİR ARAÇ SATILMAYACAK

Otomotiv sektörü temsilcileri, bu kararın ekonomiye olumsuz etki yaratacağını belirterek, “Bu karar ile ticari araç grubunda yeni araç satışları tamamen duracak, hiç bir aracın alım satımı yapılamayacaktır. Yani ticari araç yetkili satıcılarının faaliyetleri tamamen duracak, bu durum diğer iş kollarının da ekonomiye sağladığı katkıya olumsuz etkileyecektir” açıklamasını yaptı.

İnsanların evden çıkamadığı bir süreç yaşarken, bu dönemde kargo ve malzeme taşımacılığı yapan şirketler hayati öneme sahip. Taşımacılıkta yük bu kadar artarken alınan kararın bu durumu sekteye vuracağı da belirtiliyor. (Emre Özpeynirci / Sözcü)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)