Togg, Burdur ve Bartın'da tanıtıldı

Togg, Burdur ve Bartın'da tanıtıldı

access_time07 Mayıs 2023 17:04
Türkiye'nin yerli otomobili Togg, Burdur ve Bartın'da vatandaşlarla buluştu.

Türkiye'nin otomobili Togg'a Burdur ve Bartın'da vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Togg'un fotoğrafını cep telefonlarıyla çekenler, sosyal medya hesaplarından paylaştı.

"Anadolu kırmızısı" rengindeki araçla kent turu atan Türkiye Otomobil Girişim Grubu (Togg) ekibini, yağmura rağmen Bartın'da bulunan Cumhuriyet Meydanı'na gelen vatandaşlar konfetiler ve alkışlarla karşıladı.

Togg'a yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, yaklaşık 3 saat alanda tanıtılan araçla hatıra fotoğrafı çektirdi.



Vatandaşlardan Recep Özel, gazetecilere, 60 yıldır bekledikleri hayalin gerçek olduğunu belirterek, "Yurt dışından gelen yabancı arabalara biniyorduk. Şimdi gururlanıyoruz. Allah razı olsun reisimizden. Reisimiz oldukça, bu dünya, Türkiye'miz batmayacak. Reisin sayesinde daha çok yollar kat edeceğiz. Milli uçağımız, milli gemimiz her şeyimiz oldu. Arabamız da oldu Allah'a şükür." ifadesini kullandı.

Aracı çok beğendiğini dile getiren Melike Sarıboğa da "Kırmızı en çok bayrağımıza yakışırdı. Bugün anladım ki Togg'a da çok yakışmış." dedi.

Aracın SUV modeli, Cumhuriyet Meydanı'nda meşalelerle karşılandı. Vatandaşlar araçla fotoğraf çektirdi, uzun süre inceledi.

BU TÜRK MİLLETİNİN ESERİDİR

Togg ekibi, "Anadolu kırmızısı" rengindeki aracı Bartın'da tanıtırken, Burdur'da "Gemlik mavisi" otomobili vatandaşlarla buluşturdu. 

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, kalabalığa hitap ederek, Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde küresel ve bölgesel oyuncu olduğunu söyledi.

Sanayide ve teknolojide büyük adımlar atıldığını belirten Özçelik, şöyle konuştu:

"Karadaki Togg'u, denizdeki TCG Anadolu'yu, havadaki Kızılelma'yı, uzaydaki İMECE uydusunu da çok iyi biliyorsunuz. Bu Türk milletinin eseridir. Türk milleti liderini bulduğu zaman tarih yazar, Recep Tayyip Erdoğan'la tarih yazar. Türkiye Yüzyılı'nda şimdi yerli otomobille başlangıcını gerçekleştirdik. 1940'larda, 50'lerde, 60'larda yerli otomobil yapmak isteyenleri heveslerini kursaklarında bırakanlar gelip yerli ve milli Togg'umuzu görmesi gerekiyor."

Burdur'daki tek kadın taksi şoförü Sebahat Sezer de Togg'un direksiyonuna geçti. Sezer, 12 yıldır kentte taksi kullandığını, Togg satın almayı istediğini dile getirerek, "Çok güzel, harika, geniş. Tam istediğim gibi. Çok güzel, beğendim." dedi.

Aracı inceleyenlerden Reyda Kıyıcı da, "Bu gururu bize yaşattığı için Cumhurbaşkanı'mıza çok teşekkür ediyoruz. Her şeyi çok güzel, içine oturduk, çok rahat." ifadelerini kullandı.

Ayşe Yücel ise aracı güzel bulduğunu, oğlunun da çok beğendiğini, heyecanlı olduklarını vurguladı.

Kazım Candan da aracı incelediğini, müthiş bulduğunu belirterek, "Hakikaten araba on numara, teknoloji harikası." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da etkinliğe telefonla bağlanarak vatandaşları selamladı.

Togg marka polis aracı görevde

TOGG asker uğurlama konvoyunda

Devrim ile Togg kariyer fuarında yan yana

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

access_time18 Nisan 2024 09:56

Dünyaca ünlü birçok otomobil firmasının satışları, elektrikli araçlara yönelik zayıf talep nedeniyle mart ayında düşüş yaşadı.

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

access_time17 Nisan 2024 16:29

Piyasa değerinde sert düşüşler yaşanan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, dünyanın en büyük üçüncü pazarı olan Hindistan'da 2 milyar doları aşan bir yatırım çalışması...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)