TOGG için geri sayım

TOGG için geri sayım

access_time23 Ekim 2022 10:24
Yerli otomobil TOGG'un üretim tesisi açılışına sayılı günler kala açıklamalarda bulunan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, açılışın 29 Cumhuriyet Bayramı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşeceğini bildirdi

TOGG fabrikasının açılmasına sayılı günler kaldı. Türkiye'nin yerli ve milli imkanlar dahilinde tasarladığı TOGG'un 29 Ekim'de Gemlik Tesisi'nin açılışı gerçekleştirilecek.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sosyal medya hesabından TOGG ile ilgili açıklamada bulunarak, "Milletimize bir söz verdik. Türkiye'nin otomobilini yaparız dedik. 29 Ekim'de bir fabrikadan fazlası olan Togg tesisimizi açıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG, seri üretime hazır hale getiriliyor. Gemlik Tesisleri'nin 29 Ekim'de açılmasının ardından seri üretime geçilecek. Üretilen ilk Togg'lar 2023 yılında yollara çıkacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sosyal medya hesabından Yerli otomobil Togg ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak 29 Ekim'de Togg tesisinin açılacağını söyledi.

Hisarcıklıoğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

'Geri sayımda son 1 hafta. Milletimize bir söz verdik. Türkiye'nin otomobilini yaparız dedik. Beş babayiğit olarak bir otomobilden fazlası için yola çıktık. 1200'ü aşkın çalışanımızla kocaman bir aile olduk. 29 Ekim'de bir fabrikadan fazlası olan Togg tesisimizi açıyoruz.'

Türkiye'nin otomobili Togg'un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Tesisi'nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle 29 Ekim'de yapılacak.

Togg Gemlik tesisinin temeli, 18 Temmuz 2020'de atıldı. Tesisin üstyapı çalışmaları Ocak 2021'de başlatıldı. Gemlik tesisinin zemin güçlendirilmesi için 44 bin adet beton kolon üretildi. 536 bin metreküp kazı çalışması, 493 bin metreküp yapısal dolgu yapıldı. Tesis inşasında 34 bin ton demir, 325 bin metreküp beton kullanıldı. 230 bin metrekare yalıtım yapılırken, 33 bin ton çelik kolon kullanıldı. Toplam cephe panel 55 bin metrekare olurken, 520 bin metre elektrik kablolama yapıldı. Tesise 160 bin metre boru hattı döşendi. Üretim hatlarında toplam 250 robot devreye alındı ve ekipman montajları tamamlandı. 1,6 kilometrelik test pisti inşası tamamlandı.

1,2 milyon metrekarelik alan üzerine inşa edilen tesis, 230 bin metrekare kapalı alana sahip. İnşaatında 9 bin 700 kişinin görev aldığı tesiste, 3 milyon saatlik çalışma gerçekleştirildi. Gemlik tesisi, üretim kapasitesi 175 bin adede ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlayacak.

Tesisteki çalışmalar, 9 Nisan 2021'den itibaren togg.com.tr ve Togg YouTube kanalı üzerinden 7/24 anlık olarak izlendi. Canlı yayını şu ana dek 2 milyondan fazla kişi izledi. Tesiste 2030 yılına kadar toplam 1 milyon adet akıllı cihaz üretim hedefi bulunuyor. (YeniŞafak)

TOGG'da yeni gelişme

TOGG yol testinde

TOGG'dan spekülatif haberlere itibar etmeyin çağrısı

Togg için fiyat açıklaması: Rakiplerinden ucuz mu?

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Uber Avustralya'da 'dev tazminat' ödemeyi kabul etti

Uber Avustralya'da 'dev tazminat' ödemeyi kabul etti

access_time18 Mart 2024 08:06

Avustralya'da Uber'e karşı açılan davada, Uber taksicilere 278 milyon Avustralya doları (178 milyon ABD doları) ödemeyi kabul etti.

Trump: Seçilmezsem otomotivde ekonomik buhran yaşanacak

Trump: Seçilmezsem otomotivde "ekonomik buhran" yaşanacak

access_time17 Mart 2024 17:26

Eski ABD Başkanı Trump, başkan seçilmediği takdirde ABD'de otomobil sektörünün ekonomik buhrana gireceğini öne sürerek, "Ülkede kıyım yaşanacak ve en hafifi bu olacak"...

İkinci elde yükseliş trendi başladı

İkinci elde yükseliş trendi başladı

access_time16 Mart 2024 17:51

Genel seçimden sonra uygulamaya konan yeni ekonomi politikaları ikinci el araç piyasasında durgunluk yaratırken, fiyatların da gerilemesine neden oldu. Uzmanlar, ikinci el...

Tesla'dan o araç modellerine zam kararı

Tesla'dan o araç modellerine zam kararı

access_time16 Mart 2024 13:39

Tesla, Model Y araçlarının ABD fiyatlarını 1 Nisan'da 1.000 dolar artıracağını duyurdu.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)