Togg tek şarjla kaç km gidiyor? Bakan Varank yanıtladı

Togg tek şarjla kaç km gidiyor? Bakan Varank yanıtladı

access_time19 Nisan 2023 15:36
Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg, gündemde yer almaya devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Togg ile ilgili merak edilen bir soruyu yanıtladı.


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un en çok merak edilen özelliği olan, şarjının kaç kilometre gittiği sorusunu cevapladı.

Katıldığı bir TV programında gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Varank "Togg'un menzili kaç km?" sorusunu da cevapladı.

Bakan Varank'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İLK 2 YILIN BÜTÜN TALEBİ ALINDI"

"Türkiye'nin otomobili Togg ön satışa çıktı. 177 bin vatandaşımız bu arabayı satın almak için 60 bin liralık kaporayı yatırdı. Togg'un üretim rakamlarına baktığımızda ilk sene 20 bin araç üretmeyi planlıyorlardı, bu talep geldikten sonra 28 bin araç üretilecek. İkinci yıl 60 bin araç üretilecek. İlk 2 yılın bütün talebi alındı. Şirket bu kadar talebi beklemiyordu.

"HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLAYANLAR VAR"

- İlk aracı Cumhurbaşkanımız sipariş vermişti, o araçlar teslim edildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın aracı teslim edildi. Bakanlar ve cumhurbaşkanı yardımcısının makam araçları teslim edildi. Şu anda kabinedeki bütün bakanların aracı Togg. Vatandaşlarımızın çok büyük ilgisi var. Arabanın yanına gelip hüngür hüngür ağlayan vatandaşlar var.

TÜRKİYE'DE KAÇ ŞARJ İSTASYONU VAR?

- Tüm Türkiye'de yeterli sayıdaki şarj istasyonları kurulması için biz devlet olarak teşvik ilan ettik. Bu teşviğe başvuranlar şu an Türkiye'de istasyon kurmaya başladı. Türkiye'de şu an 3 bine yakın normal şarj, 900'e yakın hızlı şarj istasyonu mevcut.

- Bizim kullandığımız Togg'un şarjı 530 kilometre gidiyor.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KAMUOYUNA İLAN EDECEK"

- Togg'a özel kamu bankaları bir finansman paketi oluşturulması üzerine çalışmaları tamamladı. Sayın Cumhurbaşkanımız önümüzdeki günlerde kamuoyuna ilan edecek.

"115 TEDARİKÇİDEN 86'SI YERLİ"

- Pille, bataryayla ilgili dünya uzak doğuya bağımlı halde. Bunun neresi yerli diye soruyorlar? Fikri mülkiyet hakları size ait, bunun içerisinde kullandığımız malzemeler önemli ama herhangi bir ülkeden ucuza tedarik edebileceğiniz ürün varsa alıp takarsınız. Bu aracın 115 tane tedarikçisi var, bunların 86 tanesi yerli.

- Şu anda Türkiye'nin en tanınan markası Togg. Arkadaşlarımız bu kadar ilgiyi çekebiliyorsa doğru yoldadır demektir.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN LAFINI DUYUNCA KEMAL BEY GELMEKTEN VAZGEÇMİŞ"

- Kılıçdaroğlu'nu kürsülerden, kameralar önünden Togg fabrikasına davet ettik. Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Bey ya davet etti ya da kendisinin geleceğini söylemiş. Cumhurbaşkanımızın 'Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın orada olması gerekir. Bu projede devletin desteği, katkısı malum' lafını duyunca Kemal Bey gelmekten vazgeçmiş.

- Milletimizin bu seçimde doğru tercihi yapacağına inanıyoruz. Sahada Cumhur İttifakı'ndan başka yaygın bir şekilde siyaset yapan başka kimse yok. Bizim önde olmadığımız bir anketi şimdiye kadar ben görmedim. İnşallah seçim ilk turda bitecek.

- TGC Anadolu, Türkiye'de yüzde 70'lik yerlilikle yapıldı. Bu projede geliştirdiğimiz teknolojilere yurtdışından talep var." (Akşam)

Ukraynalı Bakana Togg jesti

 

Togg deneyim merkezlerinin sayısı yükseldi

 

Bakan Koca'dan Togg ile ilk sürüş

 

'Togg kredisi' dolandırıcılarına operasyon

 

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

access_time19 Nisan 2024 14:19

Tesla, ABD'de 3 bin 878 Cybertruck'ı, sıkışmış bir gaz pedalının aracın istem dışı hızlanmasına neden olarak çarpışma riskini artırabileceği endişesiyle servislere...

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

access_time19 Nisan 2024 12:43

Dünyada fiyatı düşerken Türkiye'de fiyatı artan Tesla'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Türkiye'deki en ucuz Tesla'nın fiyatı yaklaşık 1 milyon TL ucuzladı. Model Y'nin arkadan...

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)