TOGG TM Forum’un ilk mobilite servis sağlayıcı üyesi oldu

TOGG TM Forum’un ilk mobilite servis sağlayıcı üyesi oldu

access_time17 Ağustos 2022 16:49
TOGG, dünyanın en büyük şirketlerinin birlikte çözüm ürettiği platform TM Forum'a dahil olduğunu açıkladı.

Türkiye’nin ilk tam elektrikli yerli otomobilini geliştiren Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), bugün tarihi bir adım daha attı. Türkiye'nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası TOGG, 180 ülkede telekomünikasyon sektörü için ortak normlar belirleyen ve 850'nin üzerindeki dijital ekosistem paydaşlarını birbirine bağlayan TM Forum'un mobilite servis sağlayıcısı ve elektrikli akıllı cihaz üreticisi ilk üyesi oldu. TOGG, TM Forum bünyesinde mobilite deneyimindeki dijital normların oluşmasına ve kullanıcı odaklı yaklaşımların geliştirilmesine öncülük edecek.

Kullanıcı odaklı bir mobilite ekosistemi oluşturma hedefiyle yola çıkan küresel teknoloji markası TOGG, 180 ülkede telekomünikasyon sektörü ve dijital servis sağlayıcılar için herkes tarafından erişilebilir, iş birliğine dayalı bir ortam sağlayarak normları belirleyen TM Forum'a dahil oldu. TM Forum'un dünyadaki ilk mobilite servis sağlayıcısı ve elektrikli otomobil üreticisi üyesi olan TOGG, şirketlerin dijital dönüşüm yolculuklarını destekleyen girişimde, mobilite deneyimindeki normların oluşturulmasında ve kullanıcı odaklı yaklaşımların geliştirilmesinde aktif rol alacak.

Otomotiv endüstrisi hızla mobilite ekosistemine dönüştü

TOGG CEO'su M. Gürcan Karakaş, Avrupa'nın gerçek anlamda ender mobilite ekosistemi uygulama platformu olduklarını belirterek, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Telekomünikasyon sektörü için dijital dünyanın fırsatlarından yararlanma imkânı sunan normları belirleyen, dünyanın en büyük telekomünikasyon ve dijital hizmet sağlayıcılarından oluşan TM Forum'un ilk mobilite servis sağlayıcısı ve elektrikli akıllı cihaz üreticisi üyesi olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bilindiği gibi 'TOGG Akıllı Yaşam' başlığı altında vereceğimiz hizmetlerle bağlantılı bir otomobilden çok daha fazlasını sunacağız. TOGG'u tamamen kullanıcı odaklı bir yaklaşımla oluşturuyoruz. Otomotiv endüstrisinin hızla mobilite ekosistemine dönüştüğü yeni dünyada kullanıcıyı ve veriyi merkezimize alarak mobilite çözümleri üretiyoruz. Akıllı enerji çözümleri, akıllı şehirlerde akıllı normların ve kullanıcı odaklı yaklaşımların geliştirilmesinde rol alarak sadece ülkemizde değil uluslararası platformlarda da mobilite ekosisteminin gelişimine katkıda bulunacağız. Bu nedenle tamamen dijitalleşmiş iş modellerinin çerçevesinin oluşması, altyapılarının kurulması ve sürdürülebilir olması için iş birliği platformu TM Forum'a üye olmamızın önemli kilometre taşlarımızdan biri olduğunu söyleyebilirim."

DİJİTAL DÖNÜŞÜM HIZLANIYOR

TM Forum, 180 ülkede telekomünikasyon servis sağlayıcıları ve dijital iş ortakları için, hızla gelişen dijital dünyada sunulan fırsatlardan yararlanmaları amacıyla iş operasyonlarını, BT sistemlerini ve ekosistemlerini hızla dönüştürmelerine katkıda bulunan açık, iş birliğine dayalı bir ortamda pratik destek sağlayan standartları belirleyen bir platform. Bugün 850'den fazla küresel şirketle iş ortaklığına devam eden TM Forum bünyesinde yer alan üyeler, teknolojik atılımlar ortaya çıkarabilmek için deneyim ve yeteneklerini paylaşarak dijital dönüşümde hızlanıyor. Dünyanın en büyük network ve iletişim sağlayıcılarından oluşan ve tamamen dijitalleşmiş iş modellerinin çerçevesinin oluşması, altyapılarının kurulması ve sürdürülebilir olması için çalışan platform, tüm iş süreçlerinde danışmanlık hizmeti de veriyor.

TM Forum’a üye şirketler arasında Airbus, AT&T, China Telecommunications Corporation, Vodafone, Verizon ve Microsoft gibi dev şirketler bulunuyor.

TM Forum nedir?

TM Forum, telekomünikasyon endüstrisinde hizmet sağlayıcılar ve tedarikçileri bir araya getiren bir endüstri birliğidir. Kuruluşun üyeleri arasında iletişim ve dijital hizmet sağlayıcıları, dijital altyapı sağlayıcıları, yazılım tedarikçileri, ekipman tedarikçileri, sistem entegratörleri ve yönetim danışmanları yer alıyor. Grubun her bir üyesinin bir yılda elde ettiği gelirlerin toplamı ise 2 trilyon doları aşıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Togg'u test etti

 

Togg gece test sürüşünde böyle görüntülendi

 

TOGG, Plug and Play ile iş birliğine gidecek

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)