TOGG üretime hazırlanıyor: Montaj tesisinin yüzde 98'i hazır

TOGG üretime hazırlanıyor: Montaj tesisinin yüzde 98'i hazır

access_time18 Haziran 2022 16:37
TOGG deneme üretiminin başlamasına kısa bir süre kaldı. TOGG, Gemlik'teki fabrikada gelinen son aşamanın görüntülerini paylaştı. Tesiste seri üretim için çalışmalar planlamaya uygun olarak devam ediyor.

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG deneme üretiminin başlamasına kısa bir süre kaldı. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), Gemlik'teki fabrikada gelinen son aşamanın görüntülerini paylaştı. Tesiste seri üretim için çalışmalar planlamaya uygun olarak devam ediyor.

Paylaşıma göre, üç tesisten boya ve gövde tesislerinin yüzde 99'u tamamlandı. Montaj tesisinde ise tamamlanma oranı yüzde 98. Boya tesisi içindeki tanklarda kimyasal dolum aşamasına geçildi, basınçlı hava tesisatı, yumuşak su ve demineralize su sistemi ve soğutma ve ısıtma sistemleri kuruldu.

Gövde tesisinde ise denetim üretimi başladı. Basınçlı hava sistemi ile kaynak makineleri elektrik hatları tamamlandı.

Montaj tesisinde atılacak bir kaç adım var. Ekipman kurulumu için son aşamaya gelindi. Hatların devreye alınması için çalışmalar başladı.

Tüm bu tesislerin devreye sokulmasından sonra Türkiye'nin yerli otomobilinin deneme üretimi ağustos ayı başında başlayacak.
Seri üretime ise ekim ayı sonunda geçilmesi planlanıyor.

"Üretim bandından indireceğiz" dünyaya TOGG mesajı

Deneme üretimi başlıyor: TOGG'un fiyatı ne kadar olacak?

TOGG'dan flaş paylaşım: İlk yerli otomobil hangi renk olacak?

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

access_time19 Nisan 2024 12:43

Dünyada fiyatı düşerken Türkiye'de fiyatı artan Tesla'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Türkiye'deki en ucuz Tesla'nın fiyatı yaklaşık 1 milyon TL ucuzladı. Model Y'nin arkadan...

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

access_time18 Nisan 2024 09:56

Dünyaca ünlü birçok otomobil firmasının satışları, elektrikli araçlara yönelik zayıf talep nedeniyle mart ayında düşüş yaşadı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)