Toyota elektrik sorununu böyle çözecek

Toyota elektrik sorununu böyle çözecek

access_time19 Şubat 2014 10:13
Toyota yaptığı açıklamada elektrikli araçlar için yeni kablosuz şarj sisteminin doğrulama testlerine başlayacağını duyurdu.
Bataryası olan hibrit veya tam elektrikli otomobiller bu sistem ile çalışan platform üzerine park edildiklerinde şarj olacak. Toyota'nın şarj sistemi manyetik rezonans teknolojisi kullanıyor. Bu yöntem ile otomobilin üzerinde bulunduğu zemine yerleştirilmiş bobin ve otomobilin altına entegre edilmiş alcı bobin arasındaki manyetik yoğunluk sahasındaki değişimlerden kaynaklanan manyetik rezonans kullanılarak elektrik akımı gerçekleştiriliyor.

OTOMATİK PARK DA GÜNDEME GELECEK

Bu yöntem ile elektrikli ya da hibrit bir aracın şarj edilmesi için fiziksel olarak fiş takılması zorunluluğu ortadan kalkacak. Sistemin ayrıca farklı şarj istasyonlarına ve fiş standartlarına ihtiyacı düşürerek evrensel şarj istasyonu görevi görme potansiyeli de mevcut. Toyota ayrıca otomobillerinin bataryasını kablosuz sistem ile şarj etmek isteyecek sürücülerin araçlarını bu sistem üzerinde otomatik park etmesine olanak tanıyacak yeni bir park yardım sistemini de test ediyor. Şu an prototip aşamasında olan sistem Toyota'nın mevcut Zeki Park Yardım sistemi ile birlikte çalışacak.

FARKLI BİR TEST OLACAK

Bu, kontrol altındaki araştırma tesislerinin şartları içerisinde bir otomobil üreticisinin yapabileceği tipik bir test değil. Bunun için modifiye edilmiş üç Prius marka araç Japonya'nın Aichi şehrindeki müşterilere verildi. Bir yıl boyunca bu müşteriler kullanım kolaylığını, kullanıcı memnuniyetini, sapma oranını ve şarj deneyimini test edecek. Testin başarılı bir şekilde tamamlanması ardından Toyota, mevcut hibrit otomobiller için kablosuz şarj sistemini piyasaya sürmeyi umut ediyor.

VOLVO DA ÜRETECEK

Kablosuz şarj sisteminin önünde birkaç yıl olabilir ancak altyapının bu ilerlemeyi yakalaması için daha fazla zamana ihtiyacı olacak. Bu sistemi evinize kurmak bir olay; mağazalar, ofis binaları ya da otoparklar gibi ticari binalarda kurmak başka bir olay.
Volvo da aynı prensipten yola çıkarak benzer bir sistem üzerinde çalışıyor. Bu noktada hangi otomobil üreticisinin üretilen araçlar için kablosuz şarjı hayata geçireceği belli değil. Ancak her iki otomobil üreticisin büyüklüğüne, hibrit ve tam elektrikli otomobillerdeki geliştirme ve pazarlama deneyimine bakıldığında şartlar Toyota'nın oldukça lehine görünüyor. Bundan sonra diğer otomobil üreticilerine düşen görev piyasada var olacak kablosuz şarj zeminine uyumlu kablosuz şarj bobinlerini üretecekleri otomobillerin altına monte etmek. İşte bu en zor bölüm.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

access_time27 Mart 2024 16:44

1 Nisan tarihinde Beylikdüzü-Kadıköy arasındaki 52 kilometrelik hatta çalışacak elektrikli metrobüslerin test sürüşleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiğine...

 Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

access_time12 Eylül 2022 08:29

Porsche AG, yatırımcıların ilk halka arza büyük ilgi göstermesi nedeniyle, planlı bir borsa listelenmesi için en kısa sürede hazır olmak istediğini bildirdi. Porsche halka arz...

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

access_time14 Ağustos 2022 09:07

NFT dünyasının yeni çılgınları, dijital otomobillere milyonlarca dolar veriyor.

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

access_time21 Mayıs 2022 17:34

SP’nin Tesla’yı sorumluluk sahibi şirketler listesinden çıkarması Musk’ı delirtti. “Musk, Exxon’un ilk 10’da olduğu listeye Tesla giremedi” diyerek SP endeksini “aldatmaca”...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)