Toyota Türkiye'den Verso 1.6 D-4D

Toyota Türkiye'den Verso 1.6 D-4D

access_time10 Ocak 2014 08:10
BMW motoru taşıyan ilk Toyota modeli Verso 1.6 D-4D'nin seri üretimi başladı
Toyota ile BMW grubu arasında dizel motor tedarik anlaşmasının imzalanmasından 2 yıl sonra, BMW motoru taşıyan ilk Toyota modeli olarak Verso 1.6 D-4D, Toyota Otomotiv tarafından 8 Ocak'tan itibaren üretilmeye başlandı. Böylelikle, Verso modeli, 4 dizel ve 2 benzinli motor olmak üzere daha geniş bir ürün çeşitliliğine ulaştı. 

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ'den yapılan açıklamada, proje ile Verso'nun mevcut konforu ve dinamik performansının korunduğu, şanzuman ve araç elektroniğinin yeni motor ile kusursuz birleşimi gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, verimliliği ve yakıt emisyonunu iyileştirmek amacıyla, motor taşıyıcıları, çift ağırlıklı volan ve debriyaj baskı sistemi, yeni vites kutusu ve duruş-kalkış sistemi gibi parçalar yeniden tasarlandığı ve geliştirildiği ifade edildi.

TÖRENE ÜST DÜZEY KATILIM

Sakarya’daki üretim tesislerinde gerçekleşen dizel motorlu Verso’nun hattan çıkış törenine Toyota Motor Europe (TME) Başkan ve CEO’su Didier Leroy, BMW Satış Sonrası Faaliyetleri Yönetimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Dr.Markus Schramm ve Toyota Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Orhan Özer ile fabrika çalışanları katıldılar. 

TARİHSEL İŞBİRLİĞİ

Toyota Motor Europe (TME) Başkan ve CEO’su Didier Leroy, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“BMW grubu ile tarihsel işbirliğimiz 2 yıl önce başladı. Bu işbirliğinin ilk adımı olan dizel motorlu Verso projesinde, Toyota ve BMW çalışanlarından oluşan 200 kişilik büyük bir ekip görev aldı. Bu ekibin bütün üyeleri takım ruhu çerçevesinde yüksek verimlilikle çalıştılar. Projenin her aşamasında gösterdikleri adaptif esneklik ve yüksek kalite performansı için tüm Toyota Türkiye çalışanlarına da ayrıca teşekkür ederim. İlk ortak projenin başarıyla tamamlanması, işbirliğimizin doğru bir karar olduğunun kanıtıdı.” 

GURURLUYUZ

Toyota Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Orhan Özer de Toyota ve BMW işbirliğinin ilk adımı olan dizel motorlu Verso’nun seri üretimine başlanmasını kutlamak üzere biraraya geldiklerini belirterek şöyle konuştu: “Toyota Türkiye olarak, bu zorlu projeyi yürütmek üzere seçilen ilk üretim tesisi olmanın gururunu duyuyoruz. Bugün TMMT'nin tarihi açısından önemli günlerden biri olup, Toyota'nın küresel başarısına katkıda bulunmak için gösterdiğimiz çabalar açısından da yeni bir kilometre taşıdır. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında üretimine başladığımız Corolla Sedan’ın yanısıra, dizel motorlu yeni Verso’nun da müşteri beklentilerini karşılayarak, Türkiye’de ve diğer pazarlarda global Toyota satışlarını arttıracak önemli bir rol üstleneceğine inanıyorum.”

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş., Sakarya’da bulunan tesislerinde, Verso serisini üreten tek tesis olmasının yanı sıra,  Haziran ayından bu yana yeni nesil Corolla’yı da üretiyor.

Verso’nun Türkiye’de satılan ve Avrupa’ya ihraç edilen versiyonları şöyle:

    
(*): Türkiye’de satılan versiyonlar
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Ford Otosan Ortadoğu'da büyümesini sürdürüyor

Ford Otosan Ortadoğu'da büyümesini sürdürüyor

access_time29 Ocak 2016 14:00

Genel Müdür Haydar Yenigün: Ortadoğu’ya yönelik başlattığımız atılım Katar, Umman ve Bahreyn’deki yeni bayi açılışlarıyla önemli bir noktaya ulaştı

Lassa, Barça ve Arda’yla ‘dış kulvar’dan atakta

Lassa, Barça ve Arda’yla ‘dış kulvar’dan atakta

access_time11 Ocak 2016 06:22

Lastik devi Lassa, Barcelona ve bu kulüpte oynayan Arda Turan ile sponsorluk anlaşması imzalayarak yurtdışında atağa kalktı, İspanya'da 41 mağaza açtı

Zorlu Holding'den yerli otomobil açıklaması

Zorlu Holding'den yerli otomobil açıklaması

access_time21 Aralık 2015 09:52

Zorlu Holding CEO'su Ömer Yüngül: "Yerli Otomobil üretiminde motorda değil, şarj istasyonları ve yazılımda varız"

​Kosifler Group’tan yatırım hamlesi

​Kosifler Group’tan yatırım hamlesi

access_time20 Ekim 2015 06:14

BMW grubu markalarının satışını gerçekleştiren Kosifler Group'tan 70. yılında 100 milyon TL’lik yatırım açıklaması

YORUM YAP

YORUMLAR (0)