Toyota UBER'in o sistemine talip

Toyota UBER'in o sistemine talip

access_time19 Mart 2018 13:35
Uzun yıllardır otonom sürüş teknolojileri üzerinde çalışan Uber, bu teknolojiyi Toyota gibi üçüncü taraflara satmak istiyor

Uber, geliştirdiği ve test ettiği otonom sürüş teknolojilerine talip olan otomobil üreticileriyle görüşmelere başladı. The Nikkei’nin haberine göre, geçtiğimiz hafta Uber ve Toyota yöneticileri, araç paylaşım şirketinin geliştirdiği otonom sürüş sistemini Toyota’nın yeni çıkacak bir minibüsüne yüklemek üzere görüşmelere başladılar.

Toyota Başkan Yardımcısı Shigeki Tomoyama ve otomobil üreticisinin otonom akıllı sistemler direktörü Gill Pratt’ın, Uber CEO’su Dara Khosrowshahi ile şirketin Pittsburg’da bulunan AR-GE merkezinde bir araya geldikleri belirtiliyor.

Toyota, iki şirketin otonom sürüş teknolojileri konusunda fikir alışverişi yaptığını doğrularken, bu iş birliğini bir sonraki aşamaya taşıyıp taşımayacaklarının henüz daha kararlaştırılmadığının altını çizdi.

Uber, sürücüsüz otomobil sistemleri alanında Google şirketlerinden Waymo ile sıkı bir rekabet halinde. Waymo, ABD’nin Phoenix kentinde ilk sürücüsüz taksi seferlerini başlatarak rakibine üstünlük sağlamış gibi görünüyor. Şirketin ayrıca sürücüsüz kamyonlar üzerinde çalıştığı ve yakın zamanda bir test sürüşü gerçekleştirmeyi planladığı da bilinen gelişmeler arasında.

Uber, otonom sürüş teknolojilerini diğer otomobil üreticilerine de satmayı planlıyor. Toyota'nın ilgilendiği sistem, kameralardan, sensörlerden ve LiDAR'dan elde edilen verileri merkezi şekilde işleyebiliyor. Gazetenin haberine göre, Uber'in otonom sürüş teknolojisi her araca uygulanabilir şekilde tasarlanmış. Bu sayede herhangi bir otomobile otonom sürüş kabiliyetlerini kazandırabildiği belirtiliyor. 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)