Toyota Verso'nun 1.6 dizeli yollara çıktı

Toyota Verso'nun 1.6 dizeli yollara çıktı

access_time17 Şubat 2014 13:13
Toyota'nın yeni turbo dizel modeli Nice'te düzenlenen lansmanı ile tanıtıldı
Toyota'nın son dönemdeki ürün atağının temsilcilerinden Verso'nun yeni turbo dizel modeli 1,6 lt D-4D Nice'te düzenlenen Dinamik Basın Lansmanı ile tanıtıldı. Kadrosunda Türk mühendislerin de bulunduğu bir ekip tarafından Avrupa'da tasarlanan ve Toyota Türkiye Adapazarı Fabrikası'nda üretilen Verso 1,6 dizelde geliştirilmiş geniş ve kullanışlı iç hacim ile aile otomobili kimliği vurgulanırken, C-MPV segmentine yeni bir soluk getirmesi de amaçlanıyor. Toyota ve BMW işbirliği ile geliştirilen 112 beygir gücündeki 1,6 dizelde, 6 ileri vitesli şanzıman kullanılırken, Euro 5 uyumlu motor 4,5 lt/100 km'lik düşük yakıt tüketimi ve 119 gr/km CO2 emisyonu ile de benzerlerinden hemen ayrılıyor. Ayrıca Verso da bulunan Start&Stop sistemiyle de, araç tam durma konumuna geldiğinde motoru kapatarak yakıt tasarrufu sağlanıyor. Verso 1,6 lt D-4D Türkiye'de 79.800 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.
    Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt, ilk olarak 2002 yılında lansmanı yapılan ve bugüne kadar 700 bin satış adedine ulaşan Verso'nun 2013 yılından bu yana sadece Avrupa'lı müşteriler için tasarlanıp üretildiğini kaydetti. Bozkurt, Türkiye'de üretilen Verso 1,6 lt D-4D modelinin de satışa başlanmasıyla yenilenmiş tüm Toyota modellerinin daralan pazarda Toyota marka gücünü artıracağını ve satış için itici bir güç olacağını belirterek "Verso çok fonksiyonel bir aile otomobili ve yeni dizel motor ile hedef müşteri grubumuzu genişletmeyi amaçlıyoruz" dedi.
    Toyota AR-GE Merkezi Kıdemli Proje Yöneticisi Mehmet Kılıç ise, MPV segmentinde iç modülerlik ve kullanım kolaylığının önemli olduğuna dikkat çekerek "Verso 7 kişiye çıkabilen oturma kapasitesiyle şık ve modüler bir aile otomobili olmasının yanı sıra 7 koltuklu Easy Flat sistemi ile tamamen düz bir yükleme alanı oluşturulabilirken, 2'nci ve 3'ncü sıra koltukların yatırılmasıyla bagaj kapasitesi 1.696 litreye çıkabiliyor. Bu otomobilimiz ergonomik verimlilik ve sağlamlık
temelleri üzerine yapılandırıldı. Bu özellikleriyle Verso, özellikle şehir kullanımı için ideal bir araç" şeklinde konuştu. Toyota Avrupa Ürün İletişimi Kıdemli Yöneticisi Bart Eelen de, dizel motorlu araç satışlarının Avrupa'da yoğunlaşması üzerine tork, güç, yakıt tüketimi gibi performans seviyesini sağlayan aday motor arayışına girdiklerini belirterek "Motor donanımı sadece sürücü için değildi. Bizim gibi teknik odaklı ve bizim düşüncemiz paralelinde bir ortak şirket bulmak istedik. BMW Group ideal bir ortak oldu" diye konuştu. Kilmann, performans ve sürüş keyfini bir arada sunan verimli bir motora sahip olan Verso 1,6 lt D-4D de ayrıca CO2 emisyonunu da benzinli modele göre yüzde 23 oranında azalttıklarını da sözlerine ekledi. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Maserati yeni pist otomobili Project24'ü tanıttı

Maserati yeni pist otomobili Project24'ü tanıttı

access_time31 Temmuz 2022 11:11

Maserati, yepyeni ve sadece pist kullanımı için geliştirdiği süper spor otomobil projesi "Project24"ü tanıttı.

Skoda'nın yeni gözbebeği Fabia RS Rally2 tanıtıldı!

Skoda'nın yeni gözbebeği Fabia RS Rally2 tanıtıldı!

access_time19 Haziran 2022 17:35

Skoda ralli aracının yeni neslini tanıttı. Dördüncü nesil FABIA üzerine yorumlanan araç, RS mahlasıyla FABIA RS Rally2 adını aldı.

Honda 'dan Japonya'da bir ilk

Honda 'dan Japonya'da bir ilk

access_time22 Eylül 2021 08:20

Honda Motor'un Japonya içinde çevrim araç satışı yapacağı, bu satış şeklinin Japonya'da bir ilk olacağı bildirildi.

Çin'in yeni elektrikli otomobili Nio satışa sunulacak

Çin'in yeni elektrikli otomobili Nio satışa sunulacak

access_time07 Mayıs 2021 10:31

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Nio, Avrupa piyasasına giriyor. Çinli elektrikli  araç üreticisi Nio, 2022 yılından itibaren Almanya'da da boy  göstererek Mercedes Benz, BMW...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)