Toyota'dan elektrikli otoda fiyat düşürecek buluş

Toyota'dan elektrikli otoda fiyat düşürecek buluş

access_time21 Şubat 2018 08:27
Toyota'nın bir sonraki elektrikli otomobilinde 20 kat daha ucuz malzemeler kullanılacak

Toyota, elektrikli otomobillerde ihtiyaç duyulan metallerin miktarını yarıya indiren ve araç motorundaki sıkışıklığın önüne geçilmesine yardımcı olabilecek bir mıknatıs tasarladı. Diğer elektrikli otomobil üreticilerinde olduğu gibi Toyota, araçlarının motorunda neodmiyum, terbiyum ve disprosyum isimli nadir toprak metallerini kullanıyor.

Ancak 2025 yılına gelindiğinde artacak olan taleplerle bu metallerden üretilen araçların fiyatlarında büyük bir fırlama gerçekleşecek. Buna şimdiden önlem alan Toyota, geliştirdiği özel mıknatıs sayesinde, nadir bulunan metaller yerine yoğun olarak seryum kullanılacak. Bu sayede toprak metali maliyetleri 20 kat düşürülmüş olacak.

İlerleyen yıllarda nadir bulunan neodimiyum yüzünden çekilecek sıkıntı elektirikli araç piyasasının gelişimi noktasındaki en önemli engellerden biri. Ayrıca bu neodimiyoma ait dünya cevher ihtiyacının yüzde 80’i Çin tarafından karşılanıyor ve bu ülkede geçen yıl yasa dışı madencilik çalışmalarıyla ilgili birçok sıkıntı yaşandı. Yaşanan bu durumlar bir ay içerisinde neodimiyum fiyatlarının yüzde 30 artmasına neden oldu.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)