Toyota’dan Gemlik’e ‘enerjik’ bir yatırım

Toyota’dan Gemlik’e ‘enerjik’ bir yatırım

access_time30 Ocak 2015 09:59
Toyota Group şirketlerinden “Toyota Tsusho” ile Türkiye’de tamamen farklı bir tesis kurdu
Techno Steel Processing Turkey (TSPT) Çelik Bükme ve işleme San. Tic.  A.Ş. (“TSPT”) adıylaBursa’nın gemlik ilçesinde açılan fabrikada, enerji sektöründe kullanılan çelik üretimi yapılacak.

Şubat ayının ortalarında üretime başlaması planlanan fabrikanın inşasına, 2013’te başlandığı belirtilirken, şirketin de 10.6 milyon dolarlık bir sermaye ile kurulduğu açıklandı. Şirketten yapılan açıklamada, söz konusu yatırımın, Türkiye’de enerji sektörünün gelişmekte olması ve yeni nesil enerji iletim cihazlarına ihtiyacın yüksek olması nedeniyle yapıldığına dikkat çekilirken, fabrikada üretilen ürünlerin sadece Türkiye değil, Güney Afrika ve Ortadoğu ülkelerine de ihraç edilmesinin planlandığı belirtiliyor.

Üçüncü denizaşırı tesis

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile işbirliğine gidildiği ve TSPT’nin Gemlik’deki serbest bölgede faaliyet göstereceği ifade ediliyor. Bu tesis, Toyota Tsusho’nun elektrik çeliği üretimi yapan Japonya dışındaki üçüncü tesisi olacak.

Elektrik çeliği olarak adlandırılan ürün, uzun ömürlü ve çevreci cihazlar üretilebilmesi amacıyla daha çok trafo ve elektrik motorlarında kullanıldığı belirtiliyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)