Toyota'dan Rusya’ya yeniden yedek parça teslimatı

Toyota'dan Rusya’ya yeniden yedek parça teslimatı

access_time21 Ocak 2023 17:48
Toyota Motor basın servisi tarafından yapılan açıklamada, Rusya'ya bazı parçaların teslimatlarının garanti onarımları ve geri çağırma kampanyaları için test modunda yeniden başlatıldığı söylendi.

Geçtiğimiz yılın sonunda ülkedeki fabrikasını kapattığını duyuran Japon otomobil şirketi Toyota, Rusya’ya yaptırımlara tabi olmayan yedek parça teslimatlarına yeniden başladığını duyurdu.

Toyota Motor’un Rusya’daki yan kuruluşu, bayilerin kısıtlı parçaların paralel ithalatına izin verildiğini aktarırken, Izvestia gazetesi, Toyota Motor’un yedek parça tedariki ve depo operasyonları bölümünün genel müdürü Andrey Shcherbakov tarafından imzalanan şirketten tüm ortaklara gönderilen mektuba atıfta bulunarak şirketin otomobilin garanti kapsamındaki onarım ve bakımı için doğrudan bileşen tedarikine yeniden başladığını, ayrıca yetkili bayileri için paralel ithalatı onayladığını yazdı.

Belgede Japon otomobil üreticisinin Rus tüketicilerin çıkarlarını korumak için mümkün olan tüm önlemleri aldığına vurgu yapılırken, Toyota Motor basın servisi tarafından yapılan açıklamada, bazı parçaların teslimatlarının garanti onarımları ve geri çağırma kampanyaları için test modunda yeniden başlatıldığı, parçaların adı ve miktarlarının her teslimattaki duruma göre değiştiği ifade edildi.

Eylül ayında Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Toyota’nın St. Petersburg şehrindeki fabrikasını kapattığı belirtilmişti.

Şirketin, fabrikada çalışan işçilere yönelik yükümlülüklerini yerine getirmeye devam edeceğine işaret edilen açıklamada, Toyota’nın Rusya’daki araçlarına yönelik satış sonrası desteğini ise sürdüreceği kaydedildi.

Açıklamada, 25 yıldır faaliyet gösteren fabrikanın geleceğiyle ilgili gerekli çalışmalara da başlandığı ifade edildi.

Rus Kommersant gazetesinde konuya ilişkin yer alan haberde, Toyota’nın Rusya pazarından çekilmediği ancak üretim için gerekli parçaların temin etmekte zorluk yaşadığı için fabrikayı kapatma kararı aldığı belirtildi.

Mart ayının başından bu yana otomobil üreticisinin Ukrayna’da düşmanlıkların patlak vermesinin ardından lojistik zorluklar nedeniyle Rusya’daki çalışmalarına ara verdiğini yazan Kommersant, mevcut kararın ritmik teslimatlara devam edilememesinden kaynaklandığını söylüyor.

Otomobil ihracatını askıya alan Toyota, Rusya’daki otomobil üretimine 2007 yılında başlamıştı.

Japon otomobil markası, Ruslar arasında en çok tercih edilen yabancı otomobil markaları arasındaydı.(Gazetemru)

Toyota 2023'te araç imalat rekoru hedefliyor

Ruslar yedek parça için Türkiye’nin kapısını çalıyor

Rusya yedek parça üretimini o ülkeye kaydırıyor

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)