TÜMOSAN çevreci motorla dünya pazarında

TÜMOSAN çevreci motorla dünya pazarında

access_time18 Mart 2023 14:21
TÜMOSAN, ürettiği yeni nesil "çevreci motor" ile başta Avrupa olmak üzere dünya pazarında büyümeyi hedefliyor.

TÜMOSAN'ın, yeni geliştirdiği çevreci motoru katıldığı KTO-TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen Konya Tarım Fuarı'nda yoğun ilgi görüyor.

Geliştirdikleri Stage 5 Common Rail traktör motoru hakkında bilgi veren TÜMOSAN'ın Pazarlama Müdürü Onur Koca, basın mensuplarına, 2,5 yıllık bir AR-GE çalışması sonunda karbon salınımını azaltan, çevreci yeni bir motor ürettiklerini anlattı.

Avrupa'da özellikle pandemi sonrasında yeni nesil, çevreci motorlara olan talebin hızla arttığını ifade eden Koca, "Geliştirdiğimiz motorla daha çevreci bir sistem yaratıyoruz. İçten yanmalı motorlar karbon salımını oldukça artırmakta ve çevreye zarar vermekte. Geliştirdiğimiz motor 2,5 yıldan fazla süren bir AR-GE çalışması sonunda ortaya çıktı. 100'ün üzerinde mühendisimiz bunun üzerinde çalıştı." dedi.

"Bu motor daha çevreci, daha tasarruflu ve daha güçlü bir motor"

Koca, yeni Avrupa regülasyonlarına uyumlu biçimde ürettikleri motorun yüzde 88 milli ve yerlilik oranına sahip olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Avrupa'ya uyumluluk kapsamında yeni yönetmelikler geliyor. Daha öncesinde mekanik motorlarla satışlar gerçekleşiyordu, bu süreç biraz daha devam edecek ama artık yeni nesilde stage 5 emisyon seviyesine sahip Common Rail motor sistemine geçiyoruz. Bu motor daha çevreci, daha tasarruflu ve daha güçlü bir motor. Motora farklı filtre sistemleri eklenerek, karbon salımının azaltması sağlanıyor. Bununla daha çevreci bir sistem yaratıyoruz."

Yeni geliştirdikleri motorla ihracat yaptıkları ülke sayısını 33'ten 48 ülkeye çıkarmayı amaçladıklarını anlatan Koca, başta Fransa ve İtalya olmak üzere tüm orta Avrupa'da hızla büyümeyi hedeflediklerini bildirdi.

TÜMOSAN'da "Tarla Günleri" heyecanı

Tümosan'dan ilk milli iş makinesi

TÜMOSAN dışa bağımlılığı azaltıyor

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)