Uber, ilk faaliyet karını açıkladı

Uber, ilk faaliyet karını açıkladı

access_time05 Kasım 2021 09:13
Uber Technologies Inc, en önemli iki segmenti olan araç paylaşım ve restoran teslimatı ile on yıldan fazla bir süre önce piyasaya girmesinden bu yana düzeltilmiş bazda ilk karlı çeyreğini bildirdi.

Şirket yöneticilerinin, analistlere pandemiden sonra sürücüleri tekrar yola çekmeye yönelik teşviklere yapılan harcamaların büyük ölçüde şirketi desteklediğini belirterek yatırımcının sürücü sıkıntısı konusundaki endişelerini yatıştırdığı belirtildi.

Ancak Çinli araç kiralama şirketi Didi'deki hissesinin değerindeki büyük düşüş, üçüncü çeyrekte 2,4 milyar dolarlık net zarara yol açtı ve Wall Street, Uber'in dördüncü çeyrek tahminini hayal kırıklığı olarak gördü.

Kaliforniya merkezli şirket, 30 Eylül'de sona eren çeyrek için hisse bazlı tazminat gibi tek seferlik maliyetleri hariç tutan bir önlem olan faiz, vergi, amortisman ve amortisman öncesi düzeltilmiş 8 milyon dolar kar ettiğini bildirdi.

Şirket, bir yıl önce 625 milyon dolar zarar kaydetmişti. Uber, 2021'in son çeyreği için 25 milyon ila 75 milyon dolar arasında düzeltilmiş bir kar öngörüyor. Refinitiv verilerine göre analistler ortalama olarak 114 milyon dolar bekliyor.

Elektrikli araç şarj istasyonlarına ilişkin standartlar belirlendi

 

Ekim ayının en çok satılan otomobil markaları

 

Elektrikli 'uçabilen' feribotlar 2024'te kullanılabilecek

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

Tesla hisseleri uçuşa geçti

Tesla hisseleri uçuşa geçti

access_time24 Nisan 2024 12:46

Küresel çapta satışlardaki düşüşün ardından yeni modeller tanıtacağını açıklayan ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın hisse değerleri, yeniden yükselişe...

 İşte martta en çok satılan otomobil markaları

İşte martta en çok satılan otomobil markaları

access_time24 Nisan 2024 11:33

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu

YORUM YAP

YORUMLAR (0)