Vodafone Ford ortaklığı tasarruf sağlayacak

Vodafone Ford ortaklığı tasarruf sağlayacak

access_time23 Mayıs 2013 12:23
Vodafone Türkiye'nin, Ford Otosanla bir araya geldiği Filobil uygulamasıyla yüzde 20'ye yakın yakıt tasarrufu sağlanacak
Vodafone Türkiye'nin, makineler arası iletişim teknolojilerine ilişkin işbirlikleri kapsamında Ford Otosanla bir araya geldiği, "Filo Yönetim Sistemi (Filobil) uygulamasıyla yüzde 20'ye yakın yakıt tasarrufu sağlanacak.
Hem araçların kullanım bilgilerinin anlık takibinin sağlandığı hem de işletim giderleri düşürülerek filo araçlarında yüzde 20'ye yakın yakıt tasarrufu elde edilen uygulamanın ayrıntıları, Vodafone Türkiye Kurumsal İş Birimi İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ve Ford Otosan Kamyon İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay'ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıyla paylaşıldı.
Engin Aksoy toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye'nin sürdürülebilir bir zeminde kalkınmasının yolunun, iş dünyasının daha yenilikçi ve verimli hale gelmesinden, rekabetçiliğini artırarak büyümesinden geçtiğini ifade etti.
Yeni hizmet ve iş modelleri yoluyla verimlilik ve tasarruf sağlayan firmaların iş dünyasında lokomotif rol üstlenmesiyle Türkiye'nin kalkınma hedeflerine hizmet ettiğine işaret eden Aksoy şunları ifade etti:
"Bu açıdan, Vodafone Türkiye olarak bu itici gücün iletişim ve teknoloji ihtiyaçlarına yanıt vermeye çalışıyor ve şirketlerimizi dolayısıyla ülkemizi bu yolculukta hep daha ileriye götürmek için faaliyetlerimizi düzenliyoruz.
Vodafone İş Ortağım markası ile sunduğumuz şirketlere özel hizmetlerimiz ile 'şirketlerin güvenilir iş ortağı' olma hedefini kendimize belirledik. Bu noktada da en önemli kavşaklarından birinin Makineler Arası İletişim ile sağlanacak anında bilgi alışverişinin getireceği faydalar olduğunu tespit ettik."
Aksoy 2020 yılında 50 milyar cihazı birbirine bağlayacağı öngörülen M2M teknolojilerinin, iş dünyasına da 4,5 trilyon dolarlık ek bir değer yaratmasının öngörüldüğünü dile getirerek, "Burada en önemli destek noktamız ve fark yaratacağımız alan olarak 'global gücümüz'ü baz aldık. Vodafone global olarak bugün, makineler arası iletişim teknolojileri alanındaki 20 yıllık global tecrübesi ile 44 ülkede hizmet veriyor" dedi.
Vodafone İş Ortağım olarak global güçlerinden aldıkları destekle M2M teknolojilerinin yenilikçi ve fark yaratan gücünü kurumların hizmetine seferber ederek, operasyonel verimlilik elde etmelerini ve rekabette fark yaratarak öne geçmelerini sağladıklarını dile getiren Aksoy, Ford Otosan işbirliğine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:
"Bu çözümlerimiz ile şimdi Ford Otosan ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün Türkiye'nin öncü ticari araç üreticilerinden Ford Otosan, Vodafone'un makineler arası iletişim teknolojisinden yararlandı. Sağladığımız bu çözüm ile hem araçların kullanım bilgilerinin anlık takibini sağlayarak işletim giderlerini düşürdük hem de filo araçlarında yüzde 20'ye varan yakıt tasarrufu sağladık.
Vodafone Türkiye olarak, mobil teknolojilerin, bu projede olduğu gibi şirketlerin süreçlerine olan olumlu etkisini, göz önünde bulundurarak, dönüşüm ve değişim yaratan yenilikçi iş modelleri ve uygulamalar geliştirmeye devam edeceğiz."

"Ar-Ge merkezimizde 1.240 mühendisimizin 400'ü sadece kamyon işimiz için çalışıyor"
Ford Otosan Kamyon İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay da Vodafone gibi güvenilir bir iş ortağıyla yaptıkları işbirliğinden mutluluk duyduklarını belirtti.
Kınay, "Ford Otosan olarak Türkiye otomotiv sektörünün 11 yıldır aralıksız lideri ve aynı zamanda Ar-Ge'ye en yüksek yatırımı yapan otomotiv şirketiyiz. Bu özelliğimiz ve kabiliyetimiz nedeniyle, ağır ticari araçta Ford'un küresel mühendislik merkezi olarak çalışıyoruz" yorumunda bulundu.
Ar-Ge merkezinde istihdam ettikleri 1240 mühendisin 400'ünün sadece kamyon işleri için çalıştığını, kamyonları Türkiye'de tasarladıklarını, Türkiye'de üretip, dünyanın dört bir yanına ihraç ettiklerini anlatan Kınay sisteme ilişkin şunları kaydetti:
"Teknoloji odaklı çözümlerimizden biri olan 'Filobil', yani filo bilgi sistemi ile Cargo filosu sahibi işletmelere katma değer yaratıyoruz. Müşteri filo araçlarına taktığımız bu SIM kart sayesinde araçtan alınan tüm verileri Vodafone ağı üzerinden sisteme aktarıyoruz. Türkiye ve dünyanın herhangi bir bölgesindeki müşterilerimiz filobil.com.tr üzerinden araç sahiplik maliyetlerinin yüzde 60'ını takip edilebiliyor.
Sürücü davranışlarını analiz edip, güvenli sürüşe yönlendirebiliyor. Daha az yakıt tüketimi ve daha düşük karbon salımı sağlayabiliyor. Filobil'in uzaktan ve önceden bakım takip sistemi ile aracın kullanım ömrü artarken bakım maliyetleri düşürülebiliyor. Filobil her geçen gün artan yakıt fiyatları konusunda da işletmelere destek oluyor. Örneğin, ayda 10 bin kilometre yol kat eden tek bir araç, Filobil verilerinin değerlendirilmesi sonucunda bir işletmeye aylık yaklaşık 2 bin lira tasarruf sağlayabiliyor. 100 araçlık bir filo düşünürsek, bu miktar aylık 200 bin liranın üzerinde yakıt tasarrufu demek."

"Filobil-Filo Yönetim Sistemi"
Toplantıda sisteme ilişkin paylaşılan bilgilere göre, M2M teknolojisinin küresel aktörlerinden Vodafone'nun global birikimini ekosistemindeki firmalara yansıtan Vodafone İş Ortağım, son olarak Türkiye'nin öncü ticari araç üreticilerinden Ford Otosan, Filobil-Filo Yönetim Sistemi'nde Vodafone-un 20 yıllık global tecrübesinin ürünü makineler arası iletişim teknolojisinden yararlanma kararı aldı.
Vodafone'nun sağladığı M2M olanaklarıyla hayata geçirilen sistemde alınan veriler, hem filo sahibi müşterilere, hem de Ford Cargo servislerine iletiliyor.
Araç bilgileri online olarak takip edilebiliyor. Böylece eş zamanlı bilgilendirme yapılıyor. Araçtan alınan anlık bilgiler, Ford Otosan müşterilerinin araç bakımlarını gerçekleştiren servislere iletiliyor. Bu bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilen bakım, araç ömürlerinin uzamasını sağlıyor. Araç yatırımlarının geri dönüşünü de hızlandırıyor.
Yüksek devirde araç kullanmak, çok sık fren yapmak veya gereksiz vites değiştirmek gibi araçta yakıt tüketimine ve araç ömrüne olumsuz etki eden sürücü davranışları da bu sistem sayesinde kontrol edilebiliyor. Sistem, bu özelliğiyle sürücü davranışlarını düzeltecek önlemler almayı kolaylaştırıyor. Araç ve sürüş güvenliğine zemin oluşturuyor. Tüm bu bilgiler raporlanıyor ve araç sürüş detayları ile ortaya çıkan sürücü profilleri, şirketlerin sürücü eğitimlerini yeniden düzenlemesine fırsat tanıyor.
M2M teknolojisi sayesinde araç ve filo sahipleri, işletme masraflarının yüzde 60'ını gözden geçirebiliyor böylece yakıtta ise yüzde 20'ye varan tasarruf sağlanıyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Maserati yeni pist otomobili Project24'ü tanıttı

Maserati yeni pist otomobili Project24'ü tanıttı

access_time31 Temmuz 2022 11:11

Maserati, yepyeni ve sadece pist kullanımı için geliştirdiği süper spor otomobil projesi "Project24"ü tanıttı.

Skoda'nın yeni gözbebeği Fabia RS Rally2 tanıtıldı!

Skoda'nın yeni gözbebeği Fabia RS Rally2 tanıtıldı!

access_time19 Haziran 2022 17:35

Skoda ralli aracının yeni neslini tanıttı. Dördüncü nesil FABIA üzerine yorumlanan araç, RS mahlasıyla FABIA RS Rally2 adını aldı.

Honda 'dan Japonya'da bir ilk

Honda 'dan Japonya'da bir ilk

access_time22 Eylül 2021 08:20

Honda Motor'un Japonya içinde çevrim araç satışı yapacağı, bu satış şeklinin Japonya'da bir ilk olacağı bildirildi.

Çin'in yeni elektrikli otomobili Nio satışa sunulacak

Çin'in yeni elektrikli otomobili Nio satışa sunulacak

access_time07 Mayıs 2021 10:31

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Nio, Avrupa piyasasına giriyor. Çinli elektrikli  araç üreticisi Nio, 2022 yılından itibaren Almanya'da da boy  göstererek Mercedes Benz, BMW...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)