Volkswagen ile Bosch’tan pil üretiminde ortak girişim

Volkswagen ile Bosch’tan pil üretiminde ortak girişim

access_time20 Ocak 2022 08:53
Alman otomotiv devi Volkswagen ile dünyanın en büyük otomobil parça sağlayıcısı Bosch, Avrupa’da pil üretimini artırmak amacıyla yeni bir ortak girişimde bulunduklarını duyurdu.

Volkswagen'den yapılan açıklamada, iki şirketin pil hücresi ve sistem üreticileri için entegre pil üretim sistemleri ve bakım desteği sağlamayı hedefledikleri belirtildi.

Volkswagen ile Bosch ortak girişiminin, VW'nun 2030 yılına kadar altı fabrika kurma hedefine ulaşmasına yardımcı olması bekleniyor. Ortak girişim aynı zamanda Avrupa'daki diğer fabrikalara da tedarik sağlaması bekleniyor. Her iki şirket tarafından ortak girişimin finansal büyüklüğünün bilgisi verilmedi.

''Avrupa, küresel akü santrali olma yolunda eşsiz bir fırsata sahip''

Bloomberght' den Hande Berktan'ın haberine göre, otomobil üreticileri önümüzdeki birkaç yıl içinde milyonlarca elektrikli araç teslim etmek için her zamankinden daha fazla iddialı hedefler belirlerken, pil kaynaklarını yurtdışından almaya daha az bağımlı hale gelmek için yatırımlarını da bir yandan hızlandırıyor.

VW Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Schmall yaptığı açıklamada, “Avrupa önümüzdeki yıllarda küresel bir akü santrali olma yolunda eşsiz bir şansa sahip. Volkswagen, Bosch ile beraber Avrupa'daki bu milyarlarca euroluk sektörü şekillendirmek için önemli bir adım attı.” dedi.

Ortak girişimin imzaları Volkswagen YKÜ.Thomas Schmall ile Bosch Üretim ve Teknolojilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Başkanı Rolf Najork tarafından atıldı.

Hatırlanacağı üzere Amerikan elektrikli araç devi Tesla'da Berlin'de Model Y araçlarını inşa etmek için 300 hektarlık alanda 50 GWh kapasiteli bir pil tesisi kurmaya hazırlanıyor. Ancak, üretime başlamak için bölgesel otoritelerin onayı beklenmekte.

Volkswagen'in Salzgitter'deki fabrikasının 40 GWh üretmesi planlanıyor.

Toyota Japonya'daki bir fabrikasında üretimi askıya aldı

 

Beş otomobil firmasının sözlü savunma toplantısı yapıldı

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla hisseleri uçuşa geçti

Tesla hisseleri uçuşa geçti

access_time24 Nisan 2024 12:46

Küresel çapta satışlardaki düşüşün ardından yeni modeller tanıtacağını açıklayan ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın hisse değerleri, yeniden yükselişe...

 İşte martta en çok satılan otomobil markaları

İşte martta en çok satılan otomobil markaları

access_time24 Nisan 2024 11:33

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

access_time24 Nisan 2024 11:29

Türkiye'de toplam elektrikli araç satışları 2023'te önceki yıla göre 8 kattan fazla artarak 68 bin 700'e yükseldi.

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

access_time24 Nisan 2024 11:24

Almanya otomotiv sektöründe, gerek ana sanayilerde gerekse tedarik sanayindeki önemli firmalarda kilit rollerde Türk yöneticiler var.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)