Volkswagen Passat'ın Avrupa'daki satışı durabilir

Volkswagen Passat'ın Avrupa'daki satışı durabilir

access_time29 Kasım 2020 11:23
Son dönemde yönünü SUV ve elektrikli araçlara çeviren üreticilerden Volkswagen'in (VW),2023'te sonra Avrupa ve ABD pazarlarında Passat modelinin satışını durduracağı öne sürüldü.

Otomobil sektörünün elektrikli ve SUV modellere kayması her geçen gün sedan modeller için daha büyük bir tehdit haline geliyor.

Bu kapsamda, markalar satışları gittikçe azalan sedan modelleri birer birer ürün gamında çıkartıyor. Toyota Avensis ve Honda Accord, önceki yıllarda düşük satış rakamları nedeniyle Avrupa pazarından çekilirken, Ford'un Mondeo modelinin ise yeni neslinde crossover olarak yoluna devam edeceği belirtiliyor.

HaberTürk'te yer alan habere göre, Alman otomotiv üreticisi Volkswagen'in Passat modelinin de, 2023'ten sonra Avrupa ve ABD pazarlarında satışına son verebileceği öne sürüldü.

Automotive News Europe'a konuşan şirket kaynakları, Passat'ın sedan versiyonunun söz konusu iki pazardan çekilebileceğini fakat station wagonun özellikle Almanya'da satışına devam edeceğini belirtti.

TÜRKİYE KARARINDAN VAZGEÇMİŞTİ

Alman marka Passat'ın Avrupa versiyonunu Almanya'daki Emden fabrikasında üretiyor. Bu fabrikanın elektrikli modellere ayrılacak olması, Volkswagen'i Passat için yeni bir fabrika arayışına itmişti.

Bu doğrultuda 2019'da Manisa'da bir şirket kuran Volkswagen, Passat ve platform kardeşi Skoda Superb'in üretimini 1.4 milyar euro yatırımla Türkiye'ye kaydırmayı planlamıştı.

Fakat, Alman marka geçtiğimiz haftalarda flaş bir karar ile Türkiye kararından vazgeçtiğini ve Passat ile Superb için Slovakya'daki fabrikasının kapasitesini artıracağını duyurdu.

Volkswagen'in bu kararında, pandemi döneminde Avrupa'daki düşen satışların etkili olduğu belirtildi.

ELEKTRİKLİ SEDAN ÜRETECEK

Volkswagen Emden fabrikasında Passat'tan boşalan yeri, elektrikli crossover ID4 ve elektrikli sedan Aero B ile doldurmayı planlıyor.

Alman firma, Passat'ın Kuzey Amerika versiyonunu ürettiği ABD'deki Tennessee fabrikasında da önümüzdeki yıllarda Aero B modelini üretmeyi hedefliyor.

Passat'ın sedan versiyonun Avrupa'da satışının durdurulacağı iddia edilirken, modelin kardeşi Skoda Superb'in akıbeti hakkında ise henüz bir bilgi paylaşılmadığını belirtelim.

Karavan satışlarında yüzde 100 artış

 

İstanbul'da otobüs şoförlerine puan sistemi geliyor

 

Otomobil hisselerinde elektrik balonu mu?

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

access_time19 Nisan 2024 14:19

Tesla, ABD'de 3 bin 878 Cybertruck'ı, sıkışmış bir gaz pedalının aracın istem dışı hızlanmasına neden olarak çarpışma riskini artırabileceği endişesiyle servislere...

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

access_time19 Nisan 2024 12:43

Dünyada fiyatı düşerken Türkiye'de fiyatı artan Tesla'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Türkiye'deki en ucuz Tesla'nın fiyatı yaklaşık 1 milyon TL ucuzladı. Model Y'nin arkadan...

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)