Volkswagen’den Amerikalı kamyon devine 2.9 milyar dolarlık teklif!

Volkswagen’den Amerikalı kamyon devine 2.9 milyar dolarlık teklif!

access_time31 Ocak 2020 10:04
Alman otomotiv devi Volkswagen, gözünü Amerikalı kamyon devi Navistar International'e dikti

Navistar firmasının hisseleri hafta içinde yüzde 51’e varan bir yükselişle 36.35 dolara çıktı. Navistar Uluslararası şirketi efsane Amerikan tırlarını üreten bir firma olarak öne çıkıyor. Navistar ayrıca, Amerika’da kullanılan sarı renkli, “okul otobüsü” modellerini de üretiyor. Ülkenin savunma sanayine de katkıda bulunan firma araçları için motor üretimini de kendisi sağlıyor.

Sözcü'nün haberine göre Volkswagen markası Kuzey ve Güney Amerika’daki kamyon piyasasında iyi yerlere gelmek için mücadele ediyor ancak en büyük rakipleri AB sınırlarında olduğu gibi Daimler ve Volvo. Daimler, ABD kamyon pazarında Freightliner markasıyla ortak olarak hayatına devam ederken Volvo, Mack ile bölgede büyük bir güce sahip. Traton yani Volkswagen’in ABD’deki ağır ticari araç firmasının CEO’su Andreas Renschler, geçmiş dönemlerde de markanın Navistar içindeki hisse yüzdesini artırmak istediğini belirtiyordu.

Navistar, Cummins Inc. ve Meritor Inc. yani bu birbirine parça tedariği sağlayan üç firma geçtiğimiz yıl binlerce kişiyi işten çıkaracağını duyurmuştu. Volkswagen’in yapmayı planladığı yatırım onları Amerika’daki kamyon pazarında iyi bir konuma getirecek. Volkswagen markası Navistar’ın yüzde 17’lik hissesine şu anda sahip. 2.9 milyar dolarlık teklifle firmanın yüzde kaçına sahip olmayı hedefledikleri hakkında bir açıklama yapılmadı.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)